Pînzărenii Noi este un sat din cadrul comunei Pînzăreni, raionul Făleşti. Localitatea se află la distanța de 6 km de orașul Fălești și la 133 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 77 de oameni. Satul Pînzărenii Noi a fost înființat în anul 1920.
Read more-
All news
- You were writing
- Shows
- We are the Moldavians
- Culture
- Nature and tourism
- Moldography
- Catechism
- Celebrities
- Children
-
Cities and villages of Moldova and Diasporas
- Anenii Noi
- Balti
- Basarabeasca
- Bender
- Briceni
- Cahul
- Călăraşi
- Cantemir
- Căuşeni
- Chisinau
- Cimişlia
- Criuleni
- Donduşeni
- Drochia
- Dubăsari
- Edineţ
- Făleşti
- Floreşti
- Glodeni
- Hînceşti
- Ialoveni
- Leova,raionul
- Moldova
- Nisporeni
- Ocniţa
- Orhei
- Rezina
- Rîşcani
- Sîngerei
- Şoldăneşti
- Soroca
- Ştefan Vodă
- Străşeni
- Taraclia
- Teleneşti
- Ungheni
- UTA din stinga Nistrului
- UTA Găgăuzia
- Music
- Cuisine
- History
- Moldovan Diaspora
- Health
- Humor
- Kaleidoscope
- Moldovan reality
- Settlements of the Republic of Moldova
- Sport
|
La Chișinău va apărea Centrul de Informare pentru Turiști
Turiștii care vizitează Moldova vor avea în curînd la dispoziție o nouă sursă modernă și eficientă de informare cu privire la întregul spectru de oportunități de turism pe ambele maluri ale rîului Nistru.
Astfel, Asociaţia Națională pentru Turism Receptor din Moldova (ANTRIM) și Primăria Municipiului Chișinău au semnat un Memorandum de cooperare în vederea deschiderii primului Centru de Informare pentru Turiști în orașul Chișinău, relatează NOI.md.
Proiectul este realizat și implementat cu susținerea Programului finanțat de Uniunea Europeană „Susținerea Măsurilor de Promovare a Încrederii", implementat de PNUD și a Proiectului de Competitivitate din Moldova, finanțat de USAID și Guvernul Suediei.
Președintele ANTRIM Emilian Dzugas a menționat că deschiderea unui asemenea centru de informare este indispensabilă pentru dezvoltarea turismului în Moldova, astfel de centre există în orice destinație turistică din occident.
El a specificat că creșterea numărului de turiști străini care vizitează Moldova în ultimii ani, în special, a celor care călătoresc pe cont propriu, a impulsionat ANTRIM să elaboreze un proiect de creare a primului centru de informare modern, în care turiștii pot fi orientați spre descoperirea potențialului turistic de pe ambele maluri ale rîului Nistru. Această platformă va promova atracțiile turistice, cele mai interesante rute turistice, evenimente cultural-turistice, dar și cele mai autentice suvenire.
Directorul Proiectului de Competitivitate din Moldova Doina Nistor a spus că industria de turism din Moldova are un mare potențial de creștere, de aceea Agenția SUA pentru Dezvoltarea Internațională în parteneriat cu Agenția Suedeză pentru Cooperare Internațională și Dezvoltare (SIDA) susțin eforturile de dezvoltare și promovare a turismului receptor și intern. Grație creării Centrului de Informare pentru Turiști, oferta turistică a țării va deveni mai cunoscută și mai accesibilă, ceea ce va contribui la creșterea atractivității produselor turistice naționale, creșterea numărului de turiști și, implicit, la dezvoltarea acestei ramuri a economiei.
Managerul proiectelor PNUD Moldova Andrei Darie a menționat că încă un plus al Centrului va fi că toți doritorii vor putea afla informații și despre oferta turistică din stînga Nistrului. Cu suportul financiar al Uniunii Europene, la Tiraspol, în curînd va fi inaugurat un centru asemănător. Cele două instituții vor coopera strîns. Turiștii vor avea posibilitatea să se informeze în privința ofertei turistice de pe malul stîng din surse sigure de informare, să descopere locații noi și să beneficieze de servicii specializate. Acest aspect va convinge atît mediul de afaceri specializat, cît și turiștii, că ambele maluri ale rîului Nistru au mai mult de cîștigat atunci cînd cooperează.
În 2016 au fost inițiate negocierile cu partenerii de dezvoltare și reprezentanții Primăriei Chișinău, care au susținut inițiativa ANTRIM privind crearea Centrului. Prin semnarea Memorandumului de cooperare este creat cadrul de colaborare și este oferit suportul necesar pentru lansarea acestui proiect. Activitatea centrului va fi coordonată de ANTRIM, împreună cu Direcția relații externe, cooperare regională și integrare europeană a Primăriei Chișinău.
Specialiștii din domeniul turismului consideră că deschiderea Centrului va avea un impact major asupra diversificării canalelor de promovare a ofertelor turistice, a evenimentelor culturale de interes pentru turiștii străini și a altor servicii prestate de toți participanții acestei ramuri. Totodată, Centrul are potențialul de a deveni o platformă eficientă de comunicare pentru sectorul privat al turismului.
Pentru a asigura o accesibilitate sporită, Centru de Informare pentru Turiști va fi amplasat în inima Chișinăului, chiar în sediul Primăriei. Inaugurarea oficială a Centrului este preconizată pentru luna mai 2017, în ajunul Festivalului European de Turism și Strategie, care va avea loc în perioada 31 mai - 3 iunie curent.
Proiectul de Competitivitate din Moldova, implementat de Agenția SUA pentru Dezvoltare Internațională (USAID) și Guvernul Suediei, prin Agenția Suedeză pentru Dezvoltare și Cooperare Internațională (SIDA), a susținut industria turismului din RM începînd cu anul 2013, realizînd pași importanți pentru brandingul, poziționarea și promovarea țării drept o nouă destinație turistică, fiind definită și oferta turistică a țării. Pentru a spori atractivitatea Moldovei din punct de vedere istoric, cultural și gastronomic, precum și pentru a valorifica tradițiile milenare în vinificație, turismul vinicol a fost identificat ca fiind produsul turistic cu cel mai mare potențial de creștere.
Abordarea complexă a domeniului se concentrează asupra următoarelor aspecte: promovarea Moldovei ca destinație turistică pe piețele-cheie (campanii, expoziții, branding de țară cu Pomul Vieții și Vinul Moldovei, promovare în presa internațională etc.); modernizarea serviciilor turistice (vinării, pensiuni rurale, artizani etc.); dezvoltarea de noi produse turistice (tururi vinicole și gastronomice, drumeții, ciclism, MICE); îmbunătățirea forței de muncă a sectorului (cunoștințe despre produse, serviciul clienți etc.); creșterea calității furnizorilor de servicii turistice; asigurarea unui cadru legal favorabil pentru turismul intern; elaborarea unei politici de turism și a unei strategii în comun cu Organizația Mondială a Turismului.
După o perioadă de stagnare, începînd cu anul 2015, fluxul de turiști în RM înregistrează, în cele din urmă, o anumită creștere calitativă. Numărul vizitatorilor străini a crescut cu 30 la sută, ajungînd la 2,8 milioane, iar în anul 2016 pensiunile rurale au înregistrat de 3 ori mai mulți vizitatori. Stimulate prin activități dinamice de promovare sub brandul „Pomul Vieții" și în cadrul Programului de Stratup în Turism, veniturile operatorilor turistici locali din turismul receptor au crescut cu 50 la sută.
De menționat că cu sprijinul financiar al Uniunii Europene, un Centru de Informare pentru Turiști va fi deschis în luna aprilie la Tiraspol. Centrele de la Chișinău și de la Tiraspol vor avea o colaborare strînsă și vor face schimb de informații. Astfel, la Centrul de la Chișinău, atît turiștii interni, cît și cei de peste hotare, vor avea posibilitatea să obțină informație veridică în privința ofertelor turistice, agențiilor de turism, ghizilor, localurilor de agrement din stînga Nistrului și viceversa.
Crearea Centrului Informare pentru Turiști la Tiraspol este un proiect realizat în cadrul Programului finanțat de Uniunea Europeană „Susținerea Măsurilor de Promovare a Încrederii", implementat de PNUD Moldova. În cadrul aceluiași Program, în 2016, ANTRIM, în colaborare cu Agenția de Dezvoltare Regională din Tiraspol, au fost create noi itinerare care includ locații turistice de pe ambele maluri ale rîului Nistru și care urmează să fie incluse în ofertele companiilor locale. De asemenea, angajații ramurii din dreapta și stînga Nistrului au participat la conferințe, ateliere și au identificat noi oportunități în materie de oferte turistice.
Reamintim că informații amănunțite despre zonele geografice ale Moldovei, rezervațiile, resursele acvatice, flora și fauna Moldovei, turismul în Moldova, localitățile Moldovei și diasporei pot fi vizualizate la compartimentul NATURA și TURISMUL al proiectului moldovenii.md.
- Cum credeți, autoritățile Moldovei ar trebui să contracareze propaganda unionistă în republică?
Source:
- С Новым Годом!
- Важное сообщение от Международного кишинёвского аэропорта
- Важное объявление для молдаван в России
- Задержаны за организацию нелегальной миграции: Сколько требовали с украинцев за переправу через Днес…
- Рекомендации путешественникам во время зимних праздников
- Шенген только на бумаге: Болгария вводит временный пограничный контроль с Румынией
- Дома на деревьях (+Фото)
- Восстановление лесов Амазонки (Видео)
- Иллюзия Свободы: уроки былого в грядущем
- Лучшие рецепты зубных порошков. Топ 12 рецептов
- От свободы к алгоритмам: как Meta меняет правила информационной игры
- Если сломана лимфа система, то другие очистительные органы сильно перегружаются (+Видео)
© Moldovenii.md all rights reserved.
Is forbidden to copy the materials without the owner’s consent.
The information published on the site can be taken only by indicating the source www.moldovenii.md .
If you have any questions please contact us by email: support@moldovenii.md
www.moldovenii.md does not support and does not promote any of the political parties.
Comments
(0)