Teliţa Nouă este un sat din cadrul comunei Teliţa, raionul Anenii Noi. Localitatea se află la distanța de 19 km de orașul Anenii Noi și la 51 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 19 oameni. Satul Teliţa Nouă a fost înființat în anul 1961.
Read more-
All news
- You were writing
- Shows
- We are the Moldavians
- Culture
- Nature and tourism
- Moldography
- Catechism
- Celebrities
- Children
-
Cities and villages of Moldova and Diasporas
- Anenii Noi
- Balti
- Basarabeasca
- Bender
- Briceni
- Cahul
- Călăraşi
- Cantemir
- Căuşeni
- Chisinau
- Cimişlia
- Criuleni
- Donduşeni
- Drochia
- Dubăsari
- Edineţ
- Făleşti
- Floreşti
- Glodeni
- Hînceşti
- Ialoveni
- Leova,raionul
- Moldova
- Nisporeni
- Ocniţa
- Orhei
- Rezina
- Rîşcani
- Sîngerei
- Şoldăneşti
- Soroca
- Ştefan Vodă
- Străşeni
- Taraclia
- Teleneşti
- Ungheni
- UTA din stinga Nistrului
- UTA Găgăuzia
- Music
- Cuisine
- History
- Moldovan Diaspora
- Health
- Humor
- Kaleidoscope
- Moldovan reality
- Settlements of the Republic of Moldova
- Sport
Moldovenii în topul milionarilor din România
Cinci oameni de afaceri originari din Moldova dintre Nistru şi Prut se regăsesc în topul celor mai bogaţi români din acest an.
Averea cumulată a celor mai bogaţi moldoveni incluşi în clasamentele celor mai bogaţi români realizate de „Capital" şi de „Forbes" este de circa 200 de milioane de euro. Între estimările făcute de analiştii de la cele două publicaţii apar diferenţe destul de semnificative, iar unele nume se regăsesc doar în unul din topuri.
PREMIERUL INVESTITOR
Potrivit adevarul.ro. cel mai bogat basarabean rămîne pe parcursul a cîţiva ani fostul premier al Republicii Moldova, Ion Sturza. Potrivit „Forbes", Sturza ar avea o avere de 90-95 de milioane de euro, în timp ce „Capital" estimează că fostul prim-ministru ar avea active de 84 de milioane de euro. În ultimii ani, îl găsim pe Ion Sturza în postura de director al fondului de investiţii Green Light Invest.
Printre investiţiile sale notabile se numără site-ul de comerţ electronic elefant.ro, pe care fostul premier vrea să-l transforme într-un veritabil Amazon românesc. Anul trecut, fondul a demarat proiectul parcului tehnologic Liberty Center la Cluj, unde doreşte să atragă investiţii de 20 de milioane de euro. Ion Sturza a mai cumpărat compania IT Bunstudiu, lider pe piaţa SEO, iar pentru anul 2013 pregăteşte un proiect industrial la Baia Mare.
FAMILIA IAVORSKI
Cu o avere de 52 de milioane de euro, Larisa şi Constantin Iavorski ocupă locul 85 în topul „Forbes Top 500 miliardari români". Deşi apare pentru prima dată într-un asemenea clasament, familia Iavorski este în afaceri încă de la mijlocul anilor ‘90 ai secolului XX.
Soţii Iavorski, împreună cu două fiice, deţin holdingul Unicom, unul dintre cei mai mari importatori de produse petroliere, care include întreprinderi de prelucrarea lemnului şi de transport pe calea ferată. Anul trecut, Unicom Holding a avut o cifră de afaceri de 179 de milioane de euro. În 2011 cea mai mare investiţie moldovenească în economia românească a aparţinut familiei Iavorski şi a fost într-o fabrică de butoaie şi peleţi, pe care îi exportă şi în Republica Moldova.
BUSINESS CU ARIPI
Nicolae Petrov are o avere estimată la 20 de milioane de euro şi ocupă locul 255 în ultimul top „Capital 300 Cei mai bogaţi români". Omul de afaceri este fondator şi acţionar al companiilor Moldavian Airlines din Republica Moldova, Carpatair SA, Air Service şi Carpatair Flight Training din România. Printre coproprietarii companiilor sale se numără şi părintele IKEA, Ingvar Kamprad. Nicolae Petrov are în plan o investiţie de 15-20 de milioane de euro pentru construcţia unui nou hangar în aeroprtul din Timişoara, care să poată găzdui cinci-şase avioane.
AFACERI CU RĂCORITOARE
În ultimii ani, Valeriu Moraru şi soţia sa Violeta s-au concentrat pe dezvoltarea unor afaceri cu ape minerale şi sucuri. Cei doi deţin compania Azuga Waters şi pregătesc lansarea unui nou brand de răcoritoare Santiago. Valeriu Moraru şi-a început afacerile în Rusia, apoi a revenit în Republica Moldova, după care s-a mutat în România.
INTERNET
Deşi s-a mutat la Sofia, Călin Fusu rămâne cu afacerile în România. Potrivit „Forbes", ar avea o avere de şapte milioane de euro, iar în ultimul an a investit 250.000 de euro pentru 50% din Vivre, un site de flash-commerce pe segmentul design & home decor şi a lansat Zumzi Mall, un marketplace pentru site-urile de ecommerce.
Sursa: adevarul.ro
- Cum credeți, autoritățile Moldovei ar trebui să contracareze propaganda unionistă în republică?
Декларация путешественника: что это и когда её нужно заполнять
Россия высылает трех сотрудников посольства Молдовы
В Сакраменто открылось Генеральное консульство Молдовы
Генеральное консульство Молдовы в Чикаго начало свою деятельность
Зачем в Молдове ввели бесплатное удостоверение в преддверии выборов?
Администрация Трампа обсуждает возможную отсрочку программы безвизового въезда для Румынии
- Тайна кровавого водопада в Антарктиде: почему он до сих пор остается малоизученным (+Фото)
- Вы можете переформатировать мозг! Не метафорически, а буквально (+Видео)
- Загадка уральских каменных чаш: природа, ритуалы и легенды (+Фото)
- Пирс Витебски и шаман, которого больше нет: как исчезает знание вместе с тоской
- Массовая мода — экологическая катастрофа нашего времени
- Этнобиология воды: родники, колодцы и ритуалы как источник силы и связи



© Moldovenii.md all rights reserved.
Is forbidden to copy the materials without the owner’s consent.
The information published on the site can be taken only by indicating the source www.moldovenii.md .
If you have any questions please contact us by email: support@moldovenii.md
www.moldovenii.md does not support and does not promote any of the political parties.
Comments
(0)