Sîngera este un oraş din municipiul Chișinău. Suprafaţă construită al oraşului alcătuieşte circa 3.66 kilometri pătraţi, fiind cuprinsă într-un perimetru de 12.05 km. Localitatea se află la distanța de 18 km de municipiul Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 7354 de oameni. Orașul Sîngera a fost menționat documentar în anul 1485.
Read more-
All news
- You were writing
- Shows
- We are the Moldavians
- Culture
- Nature and tourism
- Moldography
- Catechism
- Celebrities
- Children
-
Cities and villages of Moldova and Diasporas
- Anenii Noi
- Balti
- Basarabeasca
- Bender
- Briceni
- Cahul
- Călăraşi
- Cantemir
- Căuşeni
- Chisinau
- Cimişlia
- Criuleni
- Donduşeni
- Drochia
- Dubăsari
- Edineţ
- Făleşti
- Floreşti
- Glodeni
- Hînceşti
- Ialoveni
- Leova,raionul
- Moldova
- Nisporeni
- Ocniţa
- Orhei
- Rezina
- Rîşcani
- Sîngerei
- Şoldăneşti
- Soroca
- Ştefan Vodă
- Străşeni
- Taraclia
- Teleneşti
- Ungheni
- UTA din stinga Nistrului
- UTA Găgăuzia
- Music
- Cuisine
- History
- Moldovan Diaspora
- Health
- Humor
- Kaleidoscope
- Moldovan reality
- Settlements of the Republic of Moldova
- Sport
![]() |
Moldova a coborît două poziţii în topul celor mai competitive ţări din lume
Republica Moldova a coborât două poziţii în topul celor mai competitive ţări din lume, elaborat de Forumul Economic Mondial (WEF), clasându-se pe locul 84 dintr-un total de 140 economii analizate, informează Moldpres cu referire la Raportul Competitivităţii Globale 2015-2016, lansat astăzi la nivel global, inclusiv la Chişinău.
Scorul general obținut de Republica Moldova este de 4,0 puncte pe o scară de la unu la șapte. Economia moldovenească este devansată de ţările din regiune, Ucraina şi România, care au fost plasate respectiv pe poziţiile 79 şi 53. Înaintea Moldovei se află state membre ale CSI precum: Azerbaidjan (40), Kazahstan (42), Federaţia Rusă (45) și Georgia (66).
Cel mai slab punctaj, 2,6 puncte, şi cea mai proastă poziţie, respectiv, 130, Republica Moldova a obţinut-o la capitolul „inovaţii". Performanţele la acest capitol s-au înrăutăţit nesemnificativ faţă de anul trecut când a ocupat locul 129. Dezvoltarea pieţei financiare, capacitatea instituţională a statului şi eficienţa pieţei bunurilor sunt alte trei domenii la care Moldova a primit note joase. Potrivit autorilor raportului, Republica Moldova are scoruri mici la indicatorii privind sofisticarea afacerilor (unde se clasează pe locul 127 în lume).
Punctaje mai bune le-a obţinut la capitolul pregătirea tehnologică (locul 53) şi mediul macroeconomic (55), domenii în care, potrivit autorilor raportului, lucrurile au evoluat în bine.
În topul celor mai competitive state din lume, Elveţia şi-a păstrat poziţia de lider mondial pentru al şaselea an consecutiv. Ea este urmată de Singapore, Statele Unite ale Americii, Germania şi Olanda.
ASEM este partenerul de la Chişinău al Forumului Economic Mondial în realizarea sondajului în Republica Moldova. „81 la sută din respondenţi au arătat că cea mai mare problemă cu care se confruntă în derularea afacerilor este corupţia. Ne îngrijorează foarte mult acest lucru", a spus Belostecinic, rectorul Academiei de Studii Economice din Moldova (ASEM).
La fel ca şi în anii precedenţi, cele mai mari probleme cu care se confruntă investitorii şi antreprenorii sunt corupţia, instabilitatea politicilor economice, instabilitatea politică şi birocraţia guvernamentală ineficientă, forţa de muncă slab educată, a menţionat în cadrul prezentării Raportului Competitivităţii Globale, Grigore Belostecinic.
Raportul anual publicat de World Economic Forum (WEF) susține că țările din întreaga lume suferă de pe urma încetinirii ritmului de creștere a productivității care afectează expansiunea economică. WEF subliniază că avansul economiei mondiale nu pare să revină la nivelele de dinaintea crizei financiare globale din 2007/2008. În plus, incertitudinile legate de încetinirea economiilor emergente, în special China, ar putea modifica traiectoria de creștere a economiei mondiale.
Forumul Economic Mondial a prezentat miercuri Raportul Competitivității Globale 2015-2016, care clasează 140 de țări din întreaga lume pe baza unor criterii, precum instituțiile și politicile guvernamentale, dar și eficiența pieței muncii și piețele financiare.
- Cum credeți, autoritățile Moldovei ar trebui să contracareze propaganda unionistă în republică?
Source:
Декларация путешественника: что это и когда её нужно заполнять
Россия высылает трех сотрудников посольства Молдовы
В Сакраменто открылось Генеральное консульство Молдовы
Генеральное консульство Молдовы в Чикаго начало свою деятельность
Зачем в Молдове ввели бесплатное удостоверение в преддверии выборов?
Администрация Трампа обсуждает возможную отсрочку программы безвизового въезда для Румынии
- Как естественным способом поднять уровень гемоглобина
- Формирование женственности: вызов нашего времени
- Вода как дух: этнобиология родников, рек и источников
- Как омолодить кожу с помощью кокосового масла и соды: простой рецепт (+Видео)
- Переход к здоровому питанию может быть лёгким и естественным, если следовать этим 11 простым рекомен…
- Природа, вплетённая в ткань: этнобиология одежды



© Moldovenii.md all rights reserved.
Is forbidden to copy the materials without the owner’s consent.
The information published on the site can be taken only by indicating the source www.moldovenii.md .
If you have any questions please contact us by email: support@moldovenii.md
www.moldovenii.md does not support and does not promote any of the political parties.
Comments
(0)