Paicu este un sat din cadrul comunei Zîrneşti, raionul Cahul. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Cahul și la 150 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 505 oameni. Satul Paicu a fost menționat documentar în anul 1860.
Read more-
All news
- You were writing
- Shows
- We are the Moldavians
- Culture
- Nature and tourism
- Moldography
- Catechism
- Celebrities
- Children
-
Cities and villages of Moldova and Diasporas
- Anenii Noi
- Balti
- Basarabeasca
- Bender
- Briceni
- Cahul
- Călăraşi
- Cantemir
- Căuşeni
- Chisinau
- Cimişlia
- Criuleni
- Donduşeni
- Drochia
- Dubăsari
- Edineţ
- Făleşti
- Floreşti
- Glodeni
- Hînceşti
- Ialoveni
- Leova,raionul
- Moldova
- Nisporeni
- Ocniţa
- Orhei
- Rezina
- Rîşcani
- Sîngerei
- Şoldăneşti
- Soroca
- Ştefan Vodă
- Străşeni
- Taraclia
- Teleneşti
- Ungheni
- UTA din stinga Nistrului
- UTA Găgăuzia
- Music
- Cuisine
- History
- Moldovan Diaspora
- Health
- Humor
- Kaleidoscope
- Moldovan reality
- Settlements of the Republic of Moldova
- Sport
![]() |
Ce fel de combaine aleg fermierii moldoveni (Foto, Video)
Pentru recoltarea în timp util și eficient este esențial gradul de pregătire tehnică a întregului complex tehnologic al mașinilor agricole, organizarea eficace a lucrului acestora, stabilirea condițiilor, resurselor.
La nivel organizațional înalt și într-o perioadă optimă de timp trebuie să fie luate în considerare și executate la timp toate etapele de prerecoltare necesare, ceea ce implică un grad ridicat de responsabilitate a managerilor și specialiștilor, atragerea unui număr suficient de echipamente de recoltare, stabilirea posibilelor condiții meteorologice nefavorabile. De aceea, este necesar să fie pregătite din timp echipamentele de întreținere și reparații, să fie echipate cu dispozitive suplimentare pentru utilizarea în condiții dificile de lucru.
La ora actuală de producția combainelor cu destinație diferită se ocupă atît companiile occidentale, cît și cele rusești. Printre cele mai populare branduri din acest domeniu se numără: "New Holland", "John Deere", "Class", iar dintre brandurile rusești se distinge în mod cert „Rostselmash".
Este răspîndită părerea că combainele produ
cătorilor occidentali sînt mai calitative, mai fiabile și mai econome, iar prin urmare, prețul acestora este mai înalt. De remarcat însă faptul că prețul combainelor Companiei „Rostselmash" sînt mult mai joase decît a acelora analogice de import, răspunzînd tuturor cerințelor tehnologiilor agroindustriale.
De asemenea, este necesar să fie luat în considerare faptul că repararea, întreținerea, deservirea, piesele de schimb, în acest caz, sînt mai ieftine și mai accesibile.
„Pentru gospodăriile agricole a cîte 500-600 de hectare acestea sînt, în general, ideale. Combainele sînt conforme standardelor ergonomice, fiind dotate cu sistem de aer condiționat și tot felul de facilități pentru combainer. Deja o mulțime de lucruri se rezolvă prin intermediul computerelor: întreținerea, reparația, reglarea, unele lucrări de întreținere fiind sugerate chiar de calculator. Raportul preț / calitate la ora actuală, cred că este o opțiune foarte potrivită pentru fermierii noștri", spune directorul«Daalar-Duzuu» Serghei Goncear.
În cazul tehnicii procurate din occident piesele de schimb, trebuie să fie achiziționate, în general, la cerere, iar acest lucru poate duce la faptul că mașina va trebui să rămînă nefuncțională un timp îndelungat.
„În primul rînd, combainele de import din Occident sînt de calitate foarte bună, dar prețul lor ridicat la acest moment se face simțit. Combainele Companiei „Rostselmash" sînt de 1,5-2 ori mai ieftine. După eficiență acestea nu diferă, calitatea rotațiilor, de asemenea, este la fel de productivă și la economia combustibilului se mențin aproape la același nivel. Nivelul de confort al mecanizatorului este același, pentru că aceasta este practic o mașină analogă", menționează directorul«Golserv-Agro» Iuri Zara.
Jurnaliștii portalului informațional independent Noi.md au aflat opiniile fermierilor moldoveni în ceea ce privește combainele pe care le au în dotare de la Compania „Rostselmash" și au făcut propria analiză comparativă a combainelor străine și autohtone.
Persoanele interesate pot contacta dealerul autorizat al Rostselmash în Moldova, Compania SA „ATC-Agrotehcomert". Pentru a verifica prețurile și condițiile de cooperare, vă rugăm să apelați la numerele de telefon: 78300400, 78300103
- Cum credeți, autoritățile Moldovei ar trebui să contracareze propaganda unionistă în republică?
Source:
Зачем в Молдове ввели бесплатное удостоверение в преддверии выборов?
Администрация Трампа обсуждает возможную отсрочку программы безвизового въезда для Румынии
Важное сообщение для собирающихся в Китай граждан Молдовы
Проект VioPark компании DAAC-Hermes отмечен наградой Green Award 2025 ©
Важное сообщение для граждан Молдовы в России
Зачем Молдове европейский мусор?
- 7 ценных уроков, которым можно научиться в экопоселениях
- Четыре пути воспитания: какой ведёт к счастью?
- Агатовая чаша римских мастеров: роскошное искусство I–II века н.э.
- Мудрость на уровне почвы: сила гиперлокальных знаний
- Листья хрена - природный метод избавления от соли в организме через кожу
- Устойчивое строительство: будущее экологической архитектуры



© Moldovenii.md all rights reserved.
Is forbidden to copy the materials without the owner’s consent.
The information published on the site can be taken only by indicating the source www.moldovenii.md .
If you have any questions please contact us by email: support@moldovenii.md
www.moldovenii.md does not support and does not promote any of the political parties.
Comments
(0)