Decebal este un sat din cadrul comunei Tătărăuca Veche, raionul Soroca. Localitatea se află la distanța de 28 km de orașul Soroca și la 182 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 136 de oameni. Satul Decebal a fost menționat documentar în anul 1906.
Read more-
All news
- You were writing
- Shows
- We are the Moldavians
- Culture
- Nature and tourism
- Moldography
- Catechism
- Celebrities
- Children
-
Cities and villages of Moldova and Diasporas
- Anenii Noi
- Balti
- Basarabeasca
- Bender
- Briceni
- Cahul
- Călăraşi
- Cantemir
- Căuşeni
- Chisinau
- Cimişlia
- Criuleni
- Donduşeni
- Drochia
- Dubăsari
- Edineţ
- Făleşti
- Floreşti
- Glodeni
- Hînceşti
- Ialoveni
- Leova,raionul
- Moldova
- Nisporeni
- Ocniţa
- Orhei
- Rezina
- Rîşcani
- Sîngerei
- Şoldăneşti
- Soroca
- Ştefan Vodă
- Străşeni
- Taraclia
- Teleneşti
- Ungheni
- UTA din stinga Nistrului
- UTA Găgăuzia
- Music
- Cuisine
- History
- Moldovan Diaspora
- Health
- Humor
- Kaleidoscope
- Moldovan reality
- Settlements of the Republic of Moldova
- Sport
Alergie de primăvară
![]() |
Foto: ruvr.ru |
Conform datelor statistice, între 13 şi 35% de ruşi, în funcţie de regiune, suferă de alergie. În Germania, de alergie suferă un sfert din populaţie. În Rusia, praful era considerat principalul vinovat, scrie ruvr.ru.
Biroul Serviciului Sanitar şi Controlului Consumatorilor din Sankt-Petersburg afirmă că putem să nu ne temem de praful care umple oraşele după topirea zăpezii. Nu există o legătură directă între aerul prăfuit şi reacţiile alergice. Medicul alergolog Evghenia Stepanova are o opinie diametral opusă.
„Dacă vorbim despre nocivitatea prafului şi capacitatea lui de a provoca alergii, putem spune că da, el înrăutăţeşte starea mucoasei şi reprezintă un factor ce predispune la dezvoltarea alergiei. În cazul de faţă acest factor este mai periculos pentru cei care sînt predispuşi genetic la alergii”.
Specialiştii leagă creşterea numărului bolnavilor de alergie de cîţiva factori: predispoziţia genetică, stresul, poluarea mediului înconjurător şi creşterea statutului social-economic. Cu alte cuvinte, cu cît o ducem mai bine, cu atît sistemul nostru imun este mai slab. Chiar şi faptul că în societatea contemporană familiile nu mai sînt numeroase duce la îmbolnăvirea mai frecventă a copiilor.
Alergia sezonieră şi alergia la alimente sînt două lucruri complet diferite. De regulă, organismul uman „respinge” alimentele cu care noi nu sîntem obişnuiţi istoriceşte. Fructele exotice, condimentele, genurile de peşte şi carne cu care nu sîntem obişnuiţi pot deveni un catalizator al alergiei, dacă nu la noi, atunci la copiii noştri.
De exemplu, în trecut, laptele de soia era recomandat copiilor care suferă de intoleranţă la lactoză. În Rusia a crescut o generaţie care nu tolerează orice fel de produse din soia.
Un alt fenomen nou în viaţa noastră îl reprezintă alergia căpătată la serviciu de care suferă fiecare al treilea rus. În fruntea listei se află cei care lucrează în birouri. Alergia este provocată de aparatele tehnice de care, de obicei, sînt pline birourile. În timpul lucrului, computerele se încălzesc pînă la 50-55 de grade şi emană compuşi chimici toxici care pot provoca reacţii neplăcute. De asemenea, computerul electrizează particulele de praf din aer. Ele nu se depun pe jos, ci se lipesc de faţă şi piele producînd iritaţii.
Există un nou tip de alergie, mai precis o pseudoalergie. Cauza este locul de muncă care nu ne place. Criza şi frica de a pierde locul de muncă au făcut ca această problemă să afecteze mult mai multe persoane. La prima vedere, omul pare că este mulţumit, însă oboseala şi stresul se acumulează şi rezultatul este imprevizibil: de la urticare pînă la sindromul bronhospastic.
Prin urmare, alegeţi-vă un loc de muncă care să vă placă. Cine ştie, poate că atunci veţi uita de alergie pentru întotdeauna.
- Cum credeți, autoritățile Moldovei ar trebui să contracareze propaganda unionistă în republică?
Зачем в Молдове ввели бесплатное удостоверение в преддверии выборов?
Администрация Трампа обсуждает возможную отсрочку программы безвизового въезда для Румынии
Важное сообщение для собирающихся в Китай граждан Молдовы
Проект VioPark компании DAAC-Hermes отмечен наградой Green Award 2025 ©
Важное сообщение для граждан Молдовы в России
Зачем Молдове европейский мусор?
- Женщины как хранительницы био-культурного наследия: экология памяти и заботы
- Чистотел: Рецепты народной медицины
- Тайны двух затонувших городов Египта
- Школа, в центре которой — человек: возвращение к истокам воспитания
- Из города в экодом: семья построила жилье из глины и камыша (+Фото)
- Лопух против кист: натуральное лечение проверенное веками



© Moldovenii.md all rights reserved.
Is forbidden to copy the materials without the owner’s consent.
The information published on the site can be taken only by indicating the source www.moldovenii.md .
If you have any questions please contact us by email: support@moldovenii.md
www.moldovenii.md does not support and does not promote any of the political parties.
Comments
(1)