Horodişte este un sat şi comună din raionul Donduşeni. Horodişte este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul Horodişte este situat la o distanţă de 16 km de oraşul Donduşeni şi la 252 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 1075 de oameni. Prima atestare documentară a satului Horodişte datează din anul 1679.
Citeşte mai departe
Comentarii
(6):))))))))))))))) Bietul "istoric" !!! Trebuie sa-si puna ochelari ! Din pacate ,se pare ca l-a lasat vederea! :))))
Într-o culegere de documente tipărită în 1533 la Cracovia, ce relatează şi despre „homagium palatini Moldaviae”, se descrie drapelul moldovenesc: „Steagul cel mare avea flamura de culoare roşie, pe care era în aur frumos pictată Stema Ţării Moldovei” (banderium magnum sericeum, coloris rubri, in quo arma terrae Moldaviae pulhre auro depicta erant).
Citim mai sus ..."Potrivit lui Stati, aceste drapele sînt legale şi binevenite din punct de vedere istoric.
„Pe parcursul secolelor, în Moldova au existat diferite steaguri: drapelul mare de stat, steaguri militare, orăşăneşti, boiereşti etc. În Moldova, întotdeauna au existat diferite steaguri, cu destinaţie diferită, de culoare şi îmbinări de culori diferite. Culorile de bază au fost roşu şi albastru şi doar în anumite perioade apăreau şi alte culori, dar în calitate de componente secundare. Cele mai cunoscute drapele moldoveneşti sînt cele ale lui Ştefan cel Mare, pe care domnitorul le-a dăruit mănăstirii Zografu de pe muntele Athon (roşu complet cu elemente de albastru)”, a menţionat istoricul.................