Tăura Veche este un sat şi comună din raionul Sîngerei. Satul are o suprafaţă de circa 1.28 kilometri pătraţi, cu un perimetru de 7.24 km. Din componenţa comunei fac parte localităţile Tăura Veche și Tăura Nouă. Satul Tăura Veche se află la distanța de 24 km de orașul Sîngerei și la 116 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 535 de oameni. Localitatea a fost menționată documentar în anul 1568 cu denumirea Tăuri.
Citeşte mai departe-
Bucătăria
- Alimentaţia tradiţională
-
Reţete culinare
- Gustări reci
- Supe, borşuri, ciorbe, zeamă
- Bucate din legume
- Bucate din porumb
- Bucate din crupe, făină, brînză şi ouă
- Bucate din peşte
- Bucate din carne de vită
- Bucate din carne de oaie şi de miel
- Bucate din carne de pasăre
- Bucate din carne de iepure
- Bucate la grătar
- Bucate din carne de porc
- Bucate din măruntaie
- Paste făinoase şi produse de patiserie
- Pîine de casă
- Bucate de sărbătoare
- Bucate mănăstireşti
- Bucate de post
- Conserve de casă
- Secretele bucătăriei
- Restaurante și magazine moldovenești în străinătate
Calendarul evenimentelor
Secretele bucătăriei
În fiecare gospodărie bucătăria este locul unde se pregătesc bucate, de aceea se cere respectarea unei curăţenii absolute, folosirea unui anumit mobilier şi a inventarului indispensabil pentru o bucătărie.
Fiecare persoană care pregăteşte bucate trebuie să cunoască cîteva reguli, dar şi secrete în ce priveşte arta gătitului. Numai cunoaşterea acestora în detaliu, dar mai ales îmbinarea armonioasă a produselor alimentare vă vor da posibilitatea să pregătiţi bucate delicioase. E important ca felurile de mîncare să fie gustoase indiferent de ce conţinut au.
Există foarte multe reguli de păstrare a produselor care trebuie respectate.
Gospodinele trebuie să cunoască cum să păstreze alimentele ca să nu să se altereze (legumele, condimentele, făina, crupele, etc.). Alimentele cu miros pătrunzător, spre exemplu trebuie să fie păstrate în cutii ermetic închise ca să nu transmită mirosul altor alimente.
De dozarea exactă a produselor alimentare depinde calitatea mîncărurilor. Dozarea alimentelor în procesul de pregătire şi la servirea bucatelor este obligatorie. Gospodina trebuie să cunoască procesele de asociere a alimentelor (amestecare, asortare, decorare); ordinea de introducere a componentelor în supe, ciorbe; durata fierberii fiecărui produs.
În timpul preparării îndelungate bucatele pierd din gustul lor natural, deci e nevoie de completarea cu condimente care îmbunătăţesc gustul mîncărurilor respective. Gospodinele trebuie să se ghideze de unele sfaturi pentru prepararea diverselor alimente (din carne, legume, lactate etc.); trebuie să știe valoarea nutritivă a alimentelor ce intră în meniul zilnic.
Gospodinele cunosc multe din secretele bucătăriei, multe dintre ele însă nu sînt cunoscute, de aceea e bine să culegem din diferite surse informaţii noi pentru a le aplica în practică, pentru a pregăti cît mai gustos şi mai sănătos. Astăzi sînt publicate cărţi de bucătărie, la TV se difuzează emisiuni specializate în ale gătitului. Dar cu toate acestea unele secrete rămîn nedestăinuite. Sperăm că dumneavoastră veţi binevoi să ne împărtăşiţi şi nouă reţetele dvs. tradiţionale, secretele, sfaturile, sugestiile, la adresa: support@moldovenii.md.



© Moldovenii.md toate drepturile rezervate.
Este interzisă copierea materialelor fără acordul proprietarului.
Informaţia publicată pe site poate fi preluată doar cu indicarea sursei www.moldovenii.md.
Toate întrebările referitor la funcționarea site-ului www.moldovenii.md adresați-le la support@moldovenii.md
Site-ul www.moldovenii.md nu susține și nu promoveaza niciun partid politic.