Gherman este un sat din cadrul comunei Sculeni, raionul Ungheni. Localitatea se află la distanța de 26 km de orașul Ungheni și la 132 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1730 de oameni. Satul Gherman a fost menționat documentar în anul în anul 1598.
Citeşte mai departe-
Toate noutățile
111
- Rubrica vizitatorilor-autori 111
- Emisiuni 111
- Copiilor 111
- Cultura 111
- Bucătăria 111
- Localitaţile Moldovei și diasporei 111
- Umor 111
- Caleidoscop 111
- Muzica 111
- Crezul 111
- Noi, moldovenii 111
- Diaspora moldovenească 111
- Istoria 111
- Natura şi turismul 111
- Moldografia 111
- Localităţile Republicii Moldova 111
- Personalități 111
- Realitatea moldovenească 111
- Sănătate 111
- Sport 111

Vi, 14 decembrie, 2018, 00:00
2566 Vizualizări
Studiu: vinul este băutura alcoolică preferată a moldovenilor
![]() |
Vinul este băutura alcoolică preferată a moldovenilor, urmată de bere, spumant, divin şi votcă, conform unui studiu realizat şi prezentat de compania „iData: date inteligente". Rezultatele se conţin într-o analiză a industriei vinurilor şi obiceiurilor de consum, efectuată în cadrul Şcolii de iarnă iData.
Potrivit analizei, cele mai multe din persoanele chestionate (cca 40%) au optat pentru vinul de casă, peste 30% vor alege atît vinul de casă, cît şi cel industrial, şi doar în medie 15% din respondenţi s-au arătat a fi amatorii unui vin produs de o fabrică.
Majoritatea (în jur de 40%) persoanelor chestionate au afirmat că procură vin din magazine specializate, aproximativ 30% - din magazine mari, cca 25% - de la producător, şi doar un număr mic de consumatori au declarat că procură vin de la persoane sau de la magazine mici de lîngă casă sau oficiu.
Totodată, gusturile respondenţilor în materie de vin diferă în funcţie de gen. Astfel, femeile vor da preferinţă soiului Muscat, iar bărbaţii au ales Cabernet-Sauvignion. Printre vinurile îndrăgite de moldoveni figurează şi Chardonnay, Merlot, Rară Neagră, Feteasca, Pinot noir ş.a. Alte date din analiza iData se referă la exportul de vinuri, politica de preţuri, branduri şi companii etc.
„Nu este vorba de un studiu la nivel naţional, însă datele studiului au fost validate de un grup de experţi competenţi, care susţin că producătorii de vin vor găsi aici informaţii relevante, care să le orienteze corect şi eficient activitatea", a menţionat Mihai Bologan, director executiv iData.
Datele studiului au fost colectate în perioada 6-10 decembrie, cu un grup ţintă de persoane cu vîrsta cuprinsă între 18-45 de ani, cu participarea experţilor de la Biroul Naţional de Statistică, Ministerul Finanţelor, Banca Naţională, Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului etc. Şcoala de iarnă iData este un proiect de promovare a abilităţilor de cercetare în rândul tinerilor.
- Cum credeți, autoritățile Moldovei ar trebui să contracareze propaganda unionistă în republică?
Sursa:

Primele produse cu canabis din Moldova ©
Nicu Popescu invită diaspora la discuții
Mii de oameni s-au înregistrat la această tombolă ©
Cetățenii din opt țări nu vor primi vize de tranzit temporar pe teritoriul Moldovei
Organizator al migrației ilegale, trimis după gratii
În Europa s-a intensificat comerțul cu refugiații ucraineni sub pretextul "angajării"



© Moldovenii.md toate drepturile rezervate.
Este interzisă copierea materialelor fără acordul proprietarului.
Informaţia publicată pe site poate fi preluată doar cu indicarea sursei www.moldovenii.md.
Toate întrebările referitor la funcționarea site-ului www.moldovenii.md adresați-le la support@moldovenii.md
Site-ul www.moldovenii.md nu susține și nu promoveaza niciun partid politic.
Comentarii
(0)