Hlinaia Mică este un sat din cadrul comunei Rotunda, raionul Edineţ. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 51 de oameni. Satul Hlinaia Mică a fost întemeiat la sfîrșitul secolului XIX. Relieful zonei este deluros, cu soluri de ciornoziom. Localnicii au folosit izvoarele pentru a amenaja cîteva lacuri artificiale, apa cărora este folosită pentru irigare.
Citeşte mai departe-
Toate noutățile
- Rubrica vizitatorilor-autori
- Emisiuni
- Copiilor
- Cultura
- Bucătăria
-
Localitaţile Moldovei și diasporei
- Anenii Noi
- Bălţi
- Basarabeasca
- Bender
- Briceni
- Cahul
- Călăraşi
- Cantemir
- Căuşeni
- Chişinău
- Cimişlia
- Criuleni
- Donduşeni
- Drochia
- Dubăsari
- Edineţ
- Făleşti
- Floreşti
- Glodeni
- Hînceşti
- Ialoveni
- Leova
- Moldova
- Nisporeni
- Ocniţa
- Orhei
- Rezina
- Rîşcani
- Sîngerei
- Şoldăneşti
- Soroca
- Ştefan Vodă
- Străşeni
- Taraclia
- Teleneşti
- Ungheni
- UTA din stinga Nistrului
- UTA Găgăuzia
- Umor
- Caleidoscop
- Muzica
- Crezul
- Noi, moldovenii
- Diaspora moldovenească
- Istoria
- Natura şi turismul
- Moldografia
- Localităţile Republicii Moldova
- Personalități
- Realitatea moldovenească
- Sănătate
- Sport
![]() |
Cele mai periculoase locuri din Europa pentru buzunarele turiștilor (Foto)
Vă doriţi să mergeţi în vacanţă pentru a mai uita de timpul urât din țara noastră, dar totodată vreţi să evitaţi situaţiile neplăcute de a rămâne fără portofel, aparatul de fotografiat, telefon sau alte lucruri personale? Acestea sunt oraşele cu cea mai mare rată de furturi şi hoţi de buzunare, conform unui top realizat de Tripadvisor.
Ar trebuie să le evitaţi? Nu, sfatul nostru este doar să fiţi foarte precauţi.
Puneţi totul într-o valiză, înarmați-vă cu camere video, ghid, pălărie și ochelari de soare, portofele pline ... rucsacul în spate şi plecaţi! Totodată, fiţi atenţi să nu vă strice vacanţa hoţii de buzunare sau alte situaţii neprevăzute. Se poate întâmpla ca frenezia călătoriei să vă facă neatenţi, atenţia să vă fie atrasă de locurile frumoase şi nemaivăzute până atunci, timp în care hoții de buzunare să-şi facă "munca" nestingheriţi. Pentru a evita astfel de situaţii neplăcute, trebuie să fiţi atenţi ca gențile de mână să fie bine închise, portofelele să se afle în buzunarele interioare ale hainei, dar mai ales ochii deschiși şi foarte atenţi în locuri aglomerate, pline de turiști şi nu numai. Iată care sunt oraşele europene unde trebuie să fiţi foarte precauţi dacă vreţi să le vizitaţi.
10. Londra, Marea Britanie
Londra este un oraș sigur și relativ liniștit, dar este evident că, în zonele cele mai aglomerate, cum ar fi muzeele, mall-urile și alte locuri vizitate de turişti, trebuie să fiţi mult mai atenţi. S-ar putea întâmpla ca în timp ce intenția vă este atrasă de exponatele de la Muzeul Britanic sau în timpul unei pauze de cumpărături la Starbucks, să fiţi deposedat de lucrurile personale. Cu toate acestea, nu există zone de risc înalt, e suficient să fiţi mai atenți în stații (dar în orice oraș este la fel), în imediata apropiere a Big Ben și Trafalgar Square. Atenţie, de asemenea, în Soho, în special seara pe lângă localurile de lux, unde atenţia turiştilor de sex masculin ar putea fi atrasă de fetele frumoase și unde aţi putea plăti pentru o băutură enorma sumă de 500 lire sterline.
9. Tenerife, insulele Canare
Numită şi ţara primăverii datorită temperaturilor ridicate de pe tot parcursul anului, aici puteţi merge în vacanţă oricând. Deşi e una din cele mai frumoase insule, Tenerife a atras în acelaşi timp atenţia turiştilor, dar şi a delincvenţilor. Niciodată nu trebuie să lăsaţi lucrurile nesupravegheate, e suficient un moment de neatenţie şi vă puteţi lua la revedere de la ele. Deşi ar trebui să fiţi precauţi tot timpul, o atenţie deosebită trebuie să atrageţi plajelor Las Americas şi Los Cristianos, care sunt cele mai aglomerate şi cele mai vizitate de hoţi.
8. Lisabona, Portugalia
Capitala portugheză este o destinaţie foarte apreciată de turişti, unul dintre cele mai vizitate locuri din Europa. Nu e de mirare că face parte din acest clasament. Fiți atenţi în transportul public, cum ar fi autobuzele și metroul, ţineţi rucsacul şi genţile de mână în braţe și atenţie sporită.
7. Alicante, Spania
Este o destinaţie fantastică pentru turiştii iubitori de plajă şi viaţa de noapte. Un loc frumos pentru a face plajă ziua şi bogată în localuri de noapte, unde puteţi petrece până dimineaţa. Atenţie mare la "coţofene", lucrurile frumoase şi scumpe le atrag. Nu lăsaţi niciodată lucrurile nesupravegheate, doar astfel vă veţi putea bucura de o vacanţă frumoasă.
6. Praga, Cehia
Dacă doriţi să faceţi o frumoasă plimbare pe podul Carol, care are vedere spre apele Vltavei, iar toate acestea imagini fantastice vreţi să le imortalizaţi cu aparatul foto, trebuie să vă asiguraţi că într-un moment de neatenţie nu veţi rămâne fără el. Magnificul pod atrage anual milioane de oameni, ceea ce-l face şi un loc foarte fructuos pentru hoţii de buzunare şi păgubos pentru turiştii neatenţi.
5. Atena, Grecia
Este o plăcere greu de explicat în cuvinte să ai ocazia să admiri frumuseţea şi splendoarea civilizaţiei elenistice din Atena. Admirând Partenon-ul, poţi rămâne minute în şir ameţit de frumuseţea acestuia. Din păcate, nici frumuseţile de nedescris ale Atenei nu pot fi admirate în linişte, nu te poţi bucura de arhitectura şi peisajele splendide ale acestui oraş, fără să fii deranjat de tot felul de hoţi. În special, zona Acropole are o tristă faimă de rai al hoţilor de buzunare, unde vă recomandăm să fiţi extrem de precauţi, dacă vă hotărâţi să o vizitaţi.
4. Madrid, Spania
Ca şi multe alte orașe mari și importante, în Madrid puteți cădea cu ușurință pradă furturilor. Dacă veţi merge la piaţa de antichități "El Rastro" sau în trenuri aglomerate, se poate întâmpla cu uşurinţă ca cineva să vă strice sejurul. Este recomandat să mergeţi mai mult pe jos prin locuri mai puțin aglomerate, iar dacă nu vreţi să rataţi spectacolele folcloristice din piaţă, fiţi foarte atenţi la genţi şi alte lucruri personale.
3. Paris, Franţa
Ajungând pe podium, găsim pe locul al treilea romanticul Paris, un oraș mult mai iubit de cupluri, decât de hoţi. Cine nu a visat vreodată să se sărute cu pasiune sub Turnul Eiffel? Oraşul Luminii este mereu aglomerat cu turişti îndrăgostiţi, care înconjoară acest spectacol arhitectural, merg până la treptele Sfintei Inimi. În această plimbare romantică, ţineţi-vă strâns aproape partenera/partenerul ... pentru că patru ochi sunt mereu mai buni decât doi!
2. Roma, Italia
"Roma nu se va comporta urât în seara asta". Cu siguranţă că nu, dar vă puteţi strica ziua, dacă nu veţi fi foarte atenţi atunci când mergeţi în zonele foarte aglomerate, sau vă veţi deplasa cu transportul public. La fel ca şi alte oraşe mari şi Roma are delincvenţii ei, iar atunci când aflându-vă în Colosseum şi visaţi la o luptă a gladiatorilor, un oarecare hoţ de buzunar v-ar putea trezi brusc din visare.
1. Barcelona, Spania
Şi câştigătorul este .... fantasticul oraş catalan. Un loc foarte iubit de hoţii de buzunare este Las Ramblas; o lungă stradă pietonală, plină de lumini, mişcare, artişti de stradă, dar în acelaşi timp şi de "mâini lungi", pregătite oricând să vă "uşureze" buzunarele şi nu numai. Dacă sunteţi genul de oameni distraţi şi neatenţi, ar fi foarte bine să evitaţi şi piaţa Boquieria plină de adevăraţi magicieni în ale hoţiei.
- Cum credeți, autoritățile Moldovei ar trebui să contracareze propaganda unionistă în republică?
Sursa:
A fost deschis Consulatul General al R. Moldova la Sacramento
Consulatul general al R. Moldova la Chicago şi-a început activitatea
De ce în Moldova vor fi oferite buletine de identitate gratuite în preajma alegerilor?
Administrația Trump discută o posibilă amînare a programului Visa Waiver în cazul României
Mesaj important pentru cetățenii moldoveni ce urmează să viziteze China
Proiectul „VioPark” al DAAC-Hermes, premiat la Green Award 2025 ©
- Etnobiologia urbană: cum cunoștințele tradiționale supraviețuiesc în megapolis
- Femeile ca păstrătoare ale patrimoniului bio-cultural: ecologia memoriei și îngrijirii
- Școala, în centrul căreia se află omul: întoarcerea la rădăcinile educației
- Nu sunt doar bestii: cum percep culturile tradiționale animalele
- Înțelepciune la nivelul solului: puterea cunoștințelor hiperlocale
- Dreptul la natură: cine are dreptul să cunoască, să folosească și să protejeze?



© Moldovenii.md toate drepturile rezervate.
Este interzisă copierea materialelor fără acordul proprietarului.
Informaţia publicată pe site poate fi preluată doar cu indicarea sursei www.moldovenii.md.
Toate întrebările referitor la funcționarea site-ului www.moldovenii.md adresați-le la support@moldovenii.md
Site-ul www.moldovenii.md nu susține și nu promoveaza niciun partid politic.
Comentarii
(0)