Slobozia-Duşca este un sat şi comună din raionul Criuleni. Slobozia-Duşca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 7 km de orașul Criuleni și la 36 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2655 de oameni. Satul Slobozia-Duşca a fost menționat documentar în anul 1618 cu denumirea Caliceni.
Citeşte mai departe-
Toate noutățile
- Rubrica vizitatorilor-autori
- Emisiuni
- Copiilor
- Cultura
- Bucătăria
-
Localitaţile Moldovei și diasporei
- Anenii Noi
- Bălţi
- Basarabeasca
- Bender
- Briceni
- Cahul
- Călăraşi
- Cantemir
- Căuşeni
- Chişinău
- Cimişlia
- Criuleni
- Donduşeni
- Drochia
- Dubăsari
- Edineţ
- Făleşti
- Floreşti
- Glodeni
- Hînceşti
- Ialoveni
- Leova
- Moldova
- Nisporeni
- Ocniţa
- Orhei
- Rezina
- Rîşcani
- Sîngerei
- Şoldăneşti
- Soroca
- Ştefan Vodă
- Străşeni
- Taraclia
- Teleneşti
- Ungheni
- UTA din stinga Nistrului
- UTA Găgăuzia
- Umor
- Caleidoscop
- Muzica
- Crezul
- Noi, moldovenii
- Diaspora moldovenească
- Istoria
- Natura şi turismul
- Moldografia
- Localităţile Republicii Moldova
- Personalități
- Realitatea moldovenească
- Sănătate
- Sport
![]() |
Vadul lui Vodă are un logo turistic nou
A fost prezentat noul proiect pentru Vadul lui Vodă pentru a-l transforma într-o destinație turistică, atît internă cît și internațională. Cu această ocazie a fost prezentat și noul logo turistic.
„În acest an primăria a decis să stabilească un set de obiective strategice. În primul rînd – îmbunătățirea imaginii stațiunii Vadul lui Vodă, atragerea unui număr mai mare de turiști, crearea celor mai bune condiții pentru odihnă și staționare, majorarea activității comerciale în regiune, precum și majorarea nivelului de dezvoltare socio-educațională și culturală a turiștilor și populației locale" spune primarul orașului Vadul lui Vodă, Iurie Onofriiciuc.
Agenția de publicitate „Papa Print Agency" a acționat în calitate de partener al proiectului, care a propus un plan de dezvoltare a regiunii și a contribuit la implementarea strategiei.
„Lucrul asupra proiectului a început cu cel mai important element al fiecărui oraș-stațiune – elaborarea logo-ului turistic. Este necesar de a crea un brand memorabil." – a declarat în cadrul briefing-ului Stanislav Bradu, directorul creativ al agenției.
Dmitrii Galiliuk, directorul general al agenției, a afirmat că procesul de elaborare a logotipului treptat s-a transformat în proiectul „Valul Nou"
„Noi dorim să contribuim la dezvoltarea regiunii, să găsim noi oportunități și să elaborăm un format informativ și distractiv de odihnă pentru toți. Noi credem în faptul că stațiunea poate căpăta un nou val și din nou să devină cel mai îndrăgit loc de odihnă pentru locuitori" – a adăugat el.
Potrivit directorului general al agenției „Papa Print Agency", proiectul privește nu doar administrația regiunii, dar și pe noi înșine, modul în care ne odihnim și îi tratăm pe cei din jur. Rolul principal în formarea imaginii pozitive îl joacă nu funcționarii administrației, ci înșiși cei ce se odihnesc în orașul stațiune. Prin urmare, anume locuitorii și vizitatorii au puterea de a îmbunătăți imaginea și restabili curățenia în oraș.
„În timp de cîteva zile, noi vom publica programul evenimentelor, și îi invităm pe toți să se alăture nouă și să contribuie la proiectul „Valul nou" – a declarat directorul proiectului, Dmitrii.
Primarul orașului Vadul lui Vodă a apreciat munca depusă: „Trebuie de dezvoltat turismul intern, dat fiind faptul că mulți moldoveni pur și simplu nu își pot permite să călătorească în străinătate. Mai mult decît atît, cu ajutorul noului logou al stațiunii și a noii strategii, programul național pentru dezvoltarea zonei turistice a orașului va fi mult mai ușor de realizat.
Stațiunea Vadul lui Vodă trebuie să devină nu doar obiect de atracție pentru turismul intern, dar și unul de nivel internațional, aflîndu-se în același rînd cu alte atracții turistice ale Moldovei – Orheiul Vechi, Cetatea Soroca, Cricova.
Reamintim că informații exhaustive despre zonele geografice ale Moldovei, rezervațiile, resursele acvatice, flora și fauna Moldovei, turismul în Moldova, localitățile Moldovei și diasporei pot fi vizualizate la compartimentul NATURA și TURISMUL al proiectului moldovenii.md.
- Cum credeți, autoritățile Moldovei ar trebui să contracareze propaganda unionistă în republică?
Sursa:
Declarația călătorului: Ce este și cînd trebuie completată
Rusia expulzează trei angajați ai ambasadei Republicii Moldova
A fost deschis Consulatul General al R. Moldova la Sacramento
Consulatul general al R. Moldova la Chicago şi-a început activitatea
De ce în Moldova vor fi oferite buletine de identitate gratuite în preajma alegerilor?
Administrația Trump discută o posibilă amînare a programului Visa Waiver în cazul României
- Când natura cântă: cum devin plantele instrumente, voci și talismane
- Păsările ca semne: etnoornitologia și cunoașterea vie a naturii
- Etnoveterinaria: cum tratau țăranii animalele cu ajutorul naturii
- Gary Paul Nabhan și memoria semințelor: cum deșertul ne învață despre reziliență
- Culoarea ca un cod: cum etnobiologia descifrează paleta naturii
- Soiuri uitate: cum ajută etnobiologia să redescoperim gustul și suveranitatea



© Moldovenii.md toate drepturile rezervate.
Este interzisă copierea materialelor fără acordul proprietarului.
Informaţia publicată pe site poate fi preluată doar cu indicarea sursei www.moldovenii.md.
Toate întrebările referitor la funcționarea site-ului www.moldovenii.md adresați-le la support@moldovenii.md
Site-ul www.moldovenii.md nu susține și nu promoveaza niciun partid politic.
Comentarii
(0)