Constantinovca este un sat şi comună din raionul Edineţ. Din componenţa comunei fac parte două localităţi: Constantinovca şi Iachimeni. Satul Constantinovca este amplasat în regiunea de şes şi mici coline, pe rîul Draghiştea, situat la 27 km de oraşul Edineţ, la 35 km de staţia de cale ferată Brătuşeni şi la 229 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 594 de oameni. Satul Constantinovca a fost înființat la mijlocul secolului al XIX-lea.
Citeşte mai departe-
Toate noutățile
- Rubrica vizitatorilor-autori
- Emisiuni
- Copiilor
- Cultura
- Bucătăria
-
Localitaţile Moldovei și diasporei
- Anenii Noi
- Bălţi
- Basarabeasca
- Bender
- Briceni
- Cahul
- Călăraşi
- Cantemir
- Căuşeni
- Chişinău
- Cimişlia
- Criuleni
- Donduşeni
- Drochia
- Dubăsari
- Edineţ
- Făleşti
- Floreşti
- Glodeni
- Hînceşti
- Ialoveni
- Leova
- Moldova
- Nisporeni
- Ocniţa
- Orhei
- Rezina
- Rîşcani
- Sîngerei
- Şoldăneşti
- Soroca
- Ştefan Vodă
- Străşeni
- Taraclia
- Teleneşti
- Ungheni
- UTA din stinga Nistrului
- UTA Găgăuzia
- Umor
- Caleidoscop
- Muzica
- Crezul
- Noi, moldovenii
- Diaspora moldovenească
- Istoria
- Natura şi turismul
- Moldografia
- Localităţile Republicii Moldova
- Personalități
- Realitatea moldovenească
- Sănătate
- Sport
![]() |
O companie italiană va construi pînă la finele anului o uzină în Moldova
Pînă la sfîrșitul acestui an Compania italiană Triveneta Cavi Development prevede să finiseze construcția Uzinei de cablaje industriale, energetice de tensiune medie și înaltă în Parcul Industrial cu același nume, aflat în gestiunea ei, relatează NOI.md.
Potrivit comunicatului Ministerului Economiei, proiectul prevede crearea a cel puțin 100 de locuri de muncă noi, volumul exportului anticipat în primul an se estimează la 50 milioane de euro sau aproximativ 1 miliard de lei.
Anterior, s-a comunicat că Compania La Triveneta Cavi Development este rezident cu capital italian, iar fondatorii ei – cîteva companii din Luxemburg și persoane fizice din Italia.
Suprafața Parcului Industrial Triveneta Cavi Development este de 10,7598 ha, din care 1,5 ha constituie proprietate publică, iar celelalte loturi se află în proprietatea privată.
Anterior volumul total al investițiilor pentru crearea și dezvoltarea infrastructurii de producție a Parcului Industrial Triveneta Cavi Development s-a estimat la 25 de milioane de euro, din care 4 milioane de euro se prevedea să fie canalizate pentru construcția halelor de producere, 4 milioane de euro – pentru construcția depozitelor, 11,9 milioane de euro – pentru procurarea și instalarea utilajelor etc.
După cum menționează Ministerul Economiei, per ansamblu investițiile efectuate în Parcurile Industriale din Moldova, în primii patru ani de activitate, vor depăși valoarea de 1 miliard de euro. Majorarea investițiilor în acestea contribuie la creșterea vînzărilor, sporirea defalcărilor în buget, crearea locurilor noi de muncă. Este vorba despre investițiile în Parcurile Industriale Tracom (mun. Chișinău), Bionergagro (or. Drochia), Răut (mun. Bălți), Edineț (or. Edineț), Triveneta Cavi Divelopment (or. Strășeni) și FAIP (Durlești). Totodată, se așteaptă că în Parcurile Industriale Tracom și Răut cifra de afaceri să depăşească valoarea de un miliard de lei.
Potrivit datelor oficiale, deocamdată, în perioada 2011 – I semestru 2015, volumul total al investițiilor în cele șase Parcuri Industriale nominalizate a constituit 842,8 milioane de lei, iar volumul vînzărilor obținute în parcurile industriale Tracom și Răut însumează 919,3 milioane de lei.
Ministerul Economiei menționează că succesul activității Parcurilor Industriale se datorează eforturilor echipei Ministerului pentru Dezvoltarea Infrastructurii Afacerilor și crearea condițiilor atractive pentru activitatea investitorilor.
În prezent, investitorii din Parcurile Industriale beneficiază de un șir de facilități, precum schimbarea gratuită a destinației terenului pentru crearea Parcului Industrial, privatizarea terenului aferent construcțiilor la prețul normativ, o reducere de pînă la 70 la sută, din prețul stabilit de legislație pentru arenda terenurilor și/sau clădirii, optimizarea controalelor de stat, finanțarea din bugetul de stat sau din Fondul Național de Dezvoltare Regională (FNDR) a construcției infrastructurii tehnice și de producție din cadrul parcurilor industriale ș.a.
- Cum credeți, autoritățile Moldovei ar trebui să contracareze propaganda unionistă în republică?
Sursa:
Centru Digital Educațional inaugurat de YMCA Moldova în satul Goian ©
Declarația călătorului: Ce este și cînd trebuie completată
Rusia expulzează trei angajați ai ambasadei Republicii Moldova
A fost deschis Consulatul General al R. Moldova la Sacramento
Consulatul general al R. Moldova la Chicago şi-a început activitatea
De ce în Moldova vor fi oferite buletine de identitate gratuite în preajma alegerilor?
- Căldura și frigul în sensibilitatea meteorologică populară
- Etnobiologia pietrei: pietrele ca monumente, talismane și repere
- Ina Vandebroek și medicina dintre lumi: cum migrația schimbă cunoașterea despre corp
- Etnobiologia ciupercilor: cunoștințe despre ciupercile comestibile și magice în folclor și viața cot…
- Etnoecologia grădinii: peisajul cultural ca o creație comună a omului și a plantelor
- Natalia Striameț și pădurea ca acasă: cum cunoașterea sălbatică menține durabilitatea



© Moldovenii.md toate drepturile rezervate.
Este interzisă copierea materialelor fără acordul proprietarului.
Informaţia publicată pe site poate fi preluată doar cu indicarea sursei www.moldovenii.md.
Toate întrebările referitor la funcționarea site-ului www.moldovenii.md adresați-le la support@moldovenii.md
Site-ul www.moldovenii.md nu susține și nu promoveaza niciun partid politic.
Comentarii
(0)