Berezovca este un sat din cadrul comunei Calaraşovca, raionul Ocniţa. Satul Berezovca este situat la o distanţă de 30 km de oraşul Ocniţa şi la 259 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 567 de oameni. Satul Berezovca a fost întemeiat în anul 1928.
Citeşte mai departe-
Toate noutățile
- Rubrica vizitatorilor-autori
- Emisiuni
- Copiilor
- Cultura
- Bucătăria
-
Localitaţile Moldovei și diasporei
- Anenii Noi
- Bălţi
- Basarabeasca
- Bender
- Briceni
- Cahul
- Călăraşi
- Cantemir
- Căuşeni
- Chişinău
- Cimişlia
- Criuleni
- Donduşeni
- Drochia
- Dubăsari
- Edineţ
- Făleşti
- Floreşti
- Glodeni
- Hînceşti
- Ialoveni
- Leova
- Moldova
- Nisporeni
- Ocniţa
- Orhei
- Rezina
- Rîşcani
- Sîngerei
- Şoldăneşti
- Soroca
- Ştefan Vodă
- Străşeni
- Taraclia
- Teleneşti
- Ungheni
- UTA din stinga Nistrului
- UTA Găgăuzia
- Umor
- Caleidoscop
- Muzica
- Crezul
- Noi, moldovenii
- Diaspora moldovenească
- Istoria
- Natura şi turismul
- Moldografia
- Localităţile Republicii Moldova
- Personalități
- Realitatea moldovenească
- Sănătate
- Sport
![]() |
În Moldova s-au ieftinit produsele petroliere
La stațiile PECO din Moldova s-au redus prețurile la produsele petroliere, după ce ieri ANRE a anunțat prețurile maxime la carburanți, pe care operatorii de piață nu trebuie să le depășească.
În special, prețul benzinei Premium-95 s-au redus la pompă pînă la 16,21 de lei pentru un litru, iar la motorină – pînă la 13,83 lei, iar la gazul lichefiat – pînă la 7,2 lei pentru un litru.
De menționat că anume aceste prețuri cu amănuntul pentru carburanți au fost stabilite de Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică în calitate de plafon maxim ce nu poate fi depășit de operatorii de pe piața produselor petroliere. În caz contrar, aceștia riscă sancțiuni dure, pînă la retragerea licențelor.
Aceste prețuri maxime cu amănuntul au fost stabilite de regulator în conformitate cu prevederile noii Metodologii de calcul și aplicare a prețurilor la produsele petroliere, care a intrat în vigoare pe 13 mai 2016.
Prețurile maxime, indicate pe site-ul ANRE, vor fi valabile timp de 14 zile calendaristice. Conform metodologiei indicate, ANRE, la fiecare 14 zile calendaristice, în ziua de marți, va stabili prețurile plafon pentru vînzarea cu amănuntul a benzinei, motorinei și a gazului lichefiat și le va publica pe pagina sa web pînă la ora 13.00. În aceeași zi, fiecare operator de pe piața produselor petroliere va determina, pornind de la prețurile plafon cu amănuntul, stabilite de ANRE, prețurile cu amănuntul pentru aceste produse petroliere și le vor publica pe site-urile web, precum și le vor indica pe panourile de la stațiile de alimentare.
Prețurile stabilite de operatori vor intra în vigoare și vor fi aplicate către toți clienții, începînd cu ziua de miercuri, ora 00:01. Operatorii nu au dreptul să comercializeze cu amănuntul carburanții la prețuri mai mari decît cele stabilite de ANRE.
Prețurile plafon au la bază patru componente principale: cotațiile medii Platts pentru benzină și cotațiile medii Argus pentru gazul lichefiat; costurile de tranzacționare aferente operațiunii de import, inclusiv costurile de transport și de asigurare; cota accizelor și cota taxei pe valoarea adăugată, aplicate în conformitate cu Codul fiscal al Republicii Moldova, și marja comercială specifică, care cuprinde valoarea cheltuielilor și profitul companiilor petroliere.
ANRE atenționează operatorii de pe piața produselor petroliere asupra responsabilității lor pentru respectarea noii proceduri de stabilire și aplicare a prețurilor de comercializare cu amănuntul a carburanților. În acest scop, ANRE va proceda la verificarea modului în care operatorii respectă procedura respectivă. În același timp, ANRE solicită consumatorilor care vor depista că prețurile la stațiile de alimentare depășesc prețurile plafon stabilite de ANRE, să comunice aceste cazuri la linia verde a ANRE: +373 800 10 800.
ANRE a declarat anterior că ultima scumpire a prețurilor cu amănuntul la produsele petroliere în Moldova, operată pe 23 mai, a fost ilegală, iar modul de calcul și stabilire a prețurilor la benzină și motorină a fost încălcat de 27 de companii. Benzina a fost scumpită atunci în medie cu 60 de bani per litru, iar motorina – cu 1 leu.
- Cum credeți, autoritățile Moldovei ar trebui să contracareze propaganda unionistă în republică?
Sursa:
Declarația călătorului: Ce este și cînd trebuie completată
Rusia expulzează trei angajați ai ambasadei Republicii Moldova
A fost deschis Consulatul General al R. Moldova la Sacramento
Consulatul general al R. Moldova la Chicago şi-a început activitatea
De ce în Moldova vor fi oferite buletine de identitate gratuite în preajma alegerilor?
Administrația Trump discută o posibilă amînare a programului Visa Waiver în cazul României
- Natalia Striameț și pădurea ca acasă: cum cunoașterea sălbatică menține durabilitatea
- Focul ca spirit: etnobiologia flăcării, căldurii și purificării
- Apa ca spirit: etnobiologia izvoarelor, râurilor și fântânilor
- Natura țesută în haină: etnobiologia vestimentației
- Darrell Posey și dreptul la cunoaștere: cum Amazonia a schimbat știința
- Albinele și oamenii: etnobiologia stupului, tradiții și reciprocități



© Moldovenii.md toate drepturile rezervate.
Este interzisă copierea materialelor fără acordul proprietarului.
Informaţia publicată pe site poate fi preluată doar cu indicarea sursei www.moldovenii.md.
Toate întrebările referitor la funcționarea site-ului www.moldovenii.md adresați-le la support@moldovenii.md
Site-ul www.moldovenii.md nu susține și nu promoveaza niciun partid politic.
Comentarii
(0)