Rudi este un sat şi comună din raionul Soroca. Rudi este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, la distanța de 40 km de orașul Soroca și la 196 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1118 oameni. Satul Rudi a fost menționat documentar în anul 1463.
Citeşte mai departe-
Toate noutățile
- Rubrica vizitatorilor-autori
- Emisiuni
- Copiilor
- Cultura
- Bucătăria
-
Localitaţile Moldovei și diasporei
- Anenii Noi
- Bălţi
- Basarabeasca
- Bender
- Briceni
- Cahul
- Călăraşi
- Cantemir
- Căuşeni
- Chişinău
- Cimişlia
- Criuleni
- Donduşeni
- Drochia
- Dubăsari
- Edineţ
- Făleşti
- Floreşti
- Glodeni
- Hînceşti
- Ialoveni
- Leova
- Moldova
- Nisporeni
- Ocniţa
- Orhei
- Rezina
- Rîşcani
- Sîngerei
- Şoldăneşti
- Soroca
- Ştefan Vodă
- Străşeni
- Taraclia
- Teleneşti
- Ungheni
- UTA din stinga Nistrului
- UTA Găgăuzia
- Umor
- Caleidoscop
- Muzica
- Crezul
- Noi, moldovenii
- Diaspora moldovenească
- Istoria
- Natura şi turismul
- Moldografia
- Localităţile Republicii Moldova
- Personalități
- Realitatea moldovenească
- Sănătate
- Sport
![]() |
Noi detalii privind furtul miliardului în cel de-al treilea raport KROLL
Banca Națională a Moldovei (BNM) a primit al treilea raport despre progresul înregistrat de compania Kroll în investigarea fraudei de proporții din sectorul bancar al Republicii Moldova, relatează NOI.md.
În urma fraudei respective, trei bănci din Republica Moldova: Banca de Economii, Banca Socială și Unibank au ajuns în stare de insolvabilitate la sfîrșitul anului 2014. Investigația companiei Kroll a identificat săvîrșirea unor infracțiuni de delapidare în valoare de aproximativ 600 de milioane de dolari SUA. Urmărirea acestora pînă la destinația finală este în curs de desfășurare.
Investigația companiei Kroll este parte a investigației în desfășurare cu privire la tranzacțiile derulate pe parcursul anilor 2012-2014 de către cele trei bănci din Republica Moldova. Scopul final al acesteia este recuperarea la nivel mondial a fondurilor de la răufăcători, precum și identificarea tuturor părților care au participat și au beneficiat în mod deliberat de pe urma acestei fraude, inclusiv persoane fizice, companii și instituții financiare.
Compania Kroll a continuat depistarea veniturilor rezultate din creditele frauduloase acordate companiilor Grupului Șor, care, în perioada ianuarie 2012 – noiembrie 2014, au acționat în mod concertat pînă la insolvabilitatea celor trei bănci. Procesul de depistare a dezvăluit niveluri suplimentare de complexitate în schema folosită în scopul spălării veniturilor frauduloase. Aceasta implică sute de conturi bancare în numeroase jurisdicții (inclusiv Letonia și Estonia) și mii de tranzacții menite să împiedice depistarea pînă la urmă a fondurilor deturnate. Milioane de dolari SUA din veniturile frauduloase au fost transferați părților din întreaga lume, majoritatea fiind transferați pe conturi bancare din Rusia (200 mil. dolari SUA), Moldova (95 mil. dolari SUA), Estonia (58 mil. dolari SUA) și Cipru (41 mil. dolari SUA). Este posibil ca aceste transferuri, cel puțin în parte, să scoată la lumină mecanisme de spălare a banilor care necesită analize suplimentare.
Compania Kroll continuă să lucreze împreună cu autoritățile internaționale de supraveghere la elucidarea schemei de spălare a banilor și identificarea destinațiilor finale a fondurilor fraudate. Investigațiile suplimentare și analizele detaliate se află în derulare pentru a determina natura și amploarea implicării potențiale a altor bănci din Republica Moldova.
De asemenea, investigația a stabilit că o parte dintre fondurile fraudate au ajuns pe conturi ce par să aibă legătură cu persoane fizice din Republica Moldova. Analizele continuă pentru a clarifica destinația finală a veniturilor frauduloase și pentru a întocmi lista completă a beneficiarilor. Acestea trebuie să rămînă confidențiale pentru a evita impactul negativ asupra strategiilor de recuperare a fondurilor.
Următoarea etapă a investigației va include inițierea acțiunilor legale pentru a obține informații din mai multe jurisdicții în sprijinul depistării fondurilor cu scopul de a întreprinde în prima jumătate a anului 2017 acțiuni de recuperare împotriva persoanelor fizice identificate și organizațiilor care au beneficiat de pe urma fraudei sau au facilitat-o.
Pe parcursul următoarelor luni, compania Kroll va continua în mod regulat să furnizeze informații actualizate Băncii Naționale a Moldovei. Este important de păstrat confidențialitatea următoarei etape de investigație pentru a maximiza șansele de recuperare.
- Cum credeți, autoritățile Moldovei ar trebui să contracareze propaganda unionistă în republică?
Sursa:
Declarația călătorului: Ce este și cînd trebuie completată
Rusia expulzează trei angajați ai ambasadei Republicii Moldova
A fost deschis Consulatul General al R. Moldova la Sacramento
Consulatul general al R. Moldova la Chicago şi-a început activitatea
De ce în Moldova vor fi oferite buletine de identitate gratuite în preajma alegerilor?
Administrația Trump discută o posibilă amînare a programului Visa Waiver în cazul României
- Primăria Codru, despre situația arborelui secular: Vom interveni după respectarea tuturor proceduril…
- Ecologia mitului: cum poveștile transmit cunoștințe despre natură
- Nancy Turner și școala Pământului Viu: cum știința devine un act de grijă
- Ritualurile pe câmp: etnobiologia codificată în pământ
- Cum s-a transformat un popor de poeți într-un popor de călăi. Despre transformarea culturii japoneze…
- Calendarul naturii: cum ritmurile pământului dau formă tradițiilor



© Moldovenii.md toate drepturile rezervate.
Este interzisă copierea materialelor fără acordul proprietarului.
Informaţia publicată pe site poate fi preluată doar cu indicarea sursei www.moldovenii.md.
Toate întrebările referitor la funcționarea site-ului www.moldovenii.md adresați-le la support@moldovenii.md
Site-ul www.moldovenii.md nu susține și nu promoveaza niciun partid politic.
Comentarii
(0)