Chioselia Rusă este un sat şi comună din UTA Găgăuzia. Comuna Chioselia Rusă este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 45 km de municipiul Comrat și la 131 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 735 de locuitori. Satul Chioselia Rusă a fost menționat documentar în anul 1891.
Citeşte mai departe-
Toate noutățile
- Rubrica vizitatorilor-autori
- Emisiuni
- Copiilor
- Cultura
- Bucătăria
-
Localitaţile Moldovei și diasporei
- Anenii Noi
- Bălţi
- Basarabeasca
- Bender
- Briceni
- Cahul
- Călăraşi
- Cantemir
- Căuşeni
- Chişinău
- Cimişlia
- Criuleni
- Donduşeni
- Drochia
- Dubăsari
- Edineţ
- Făleşti
- Floreşti
- Glodeni
- Hînceşti
- Ialoveni
- Leova
- Moldova
- Nisporeni
- Ocniţa
- Orhei
- Rezina
- Rîşcani
- Sîngerei
- Şoldăneşti
- Soroca
- Ştefan Vodă
- Străşeni
- Taraclia
- Teleneşti
- Ungheni
- UTA din stinga Nistrului
- UTA Găgăuzia
- Umor
- Caleidoscop
- Muzica
- Crezul
- Noi, moldovenii
- Diaspora moldovenească
- Istoria
- Natura şi turismul
- Moldografia
- Localităţile Republicii Moldova
- Personalități
- Realitatea moldovenească
- Sănătate
- Sport
![]() |
Cei mai bogați miniștri din guvernul Filip
TRIBUNA a realizat un clasament convențional al cinci cei mai bogați miniștri din Guvernul Filip după veniturile pe care le-au obținut ei și familia lor atît în țară, cît și în străinătate pe parcursul anului 2016, în baza declarațiilor de avere făcute publice de Autoritatea Națională de Integritate.
1). Vladimir Cebotari, ministru al Justiției
Familia ministrului Cebotari a adunat, în anul 2016, venituri de peste 4 milioane lei. Astfel, din salariul de ministru, Vladimir Cebotari a adunat 192 256 lei şi din înstrăinarea cotei-părţi la SRL Neaos – 750 lei. El a înstrăinat şi un apartament, însă lipsește suma. La rîndul său soția sa, a înstrăinat cota parte din SRL FlyOne – 4 000 000 lei.
De menționat că, familia Cebotari deține în proprietate 2 terenuri în intravilan, două case de locuit, un BMW 640 din 2012 și un VAZ-2121 din 1984, dar și mai multe bunuri a căror valoare depășește 15 și 20 salarii medii pe economie. La capitolul active financiare în țară și peste hotare, familia Cebotari indică 17 conturi. La fel, potrivit declarației, ei dețin cotă parte la SRL Vlaconic (95%), SRL C&V Asisitenta (50%) și SRL TChebo (550 acțiuni).
2). Octavian Armașu, ministru al Finanțelor
Familia ministrului Armașu a adunat, în anul 2016, venituri de peste 1 milion lei. El a fost salarizat nu doar la Guvern – 123 229 lei, ci şi la vechiul loc de muncă – Sudzucker Moldova S.A – 251 126 lei, la SC SBC-Proiect SRL – 36 242 lei. Venit a obţinut şi din arenda terenurilor agricole Agro-SZM SRL – 110 329 lei. La rîndul său, soția sa, din salariul de reprezentant al Companiei Bayer SRL a obţinut 793 623 lei, iar de la BDO Audit&Consulting SRL – 6 618, 78 lei. Familia Armașu a avut venit și din depuneri la instituții financiare – 1,011 euro, 32 660 lei și 402$.
De menționat că, familia Armașu deține două terenuri aflate în circuit civil, 125 terenuri agricole și un teren în intravilan, trei apartamente, două vile, două garaje, un Ford Courier din 1999, dar și mai multe bunuri a căror valoare depășește 15 și 20 salarii medii pe economie. La capitolul active financiare în țară și peste hotare, familia Armașu indică 24 conturi. La fel, potrivit declarației, ei dețin cotă-parte la Franzeluța SA (800 acțiuni), Victoriabank SA (160 acțiuni), Banca de Economii SA (772 acțiuni), Agro SZM SRL (0,0005%) și Rustgal SRL (50%).
3). Vasile Bîtca, ministru al Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului
Familia ministrului Bîtcă a adunat, în anul 2016, venituri de peste 693 mii lei. Vasile Bîtcă a adunat din salariu de ministru 139 918 lei, dar și din indemnizație de boală – 9 849,22 lei. La rîndul său, soția sa, din salariul la SC „Pabinis-Com" SRL a adunat 15 334 lei și din indemnizaţie CNAS – 21 314 lei. Familia Bîtcă a mai avut venit obținut din înstrăinarea bunurilor mobile sau imobile – 507 580 lei.
De menționat că, familia ministrului deține șapte terenuri, un apartament, o casă de locuit, un garaj, mai multe bunuri a căror valoare depășește 15 și 20 salarii medii pe economie. La fel, potrivit declarației, familia deține cotă-parte la SRL „AS Petrol-Unicer" (50%).
4). Octavian Calmîc, viceprim-ministru, ministru al Economiei și Infrastructurii
Familia vicepremierului Calmîc a adunat, în anul 2016, venituri de peste 493 mii lei. Astfel, din funcția de ministru, Octavian Calmîc a adunat 176 232 lei, de la ULIM – 1 394 lei, de la Universitatea Cooperatist-Comercială din Moldova – 8 036 lei. Totodată, familia Calmîc a avut venit obținut din depuneri la instituții financiare – 111 310 și venit obținut din activitatea de reprezentant al statului în societăți comerciale – 196 389 lei.
Familia Calmîc deține în proprietate o casă de locuit (părintească), două apartamente, un automobil Toyota RAV 4 din 2011, mai multe bunuri a căror valoare depășește 15 și 20 salarii medii pe economie. La capitolul active financiare în țară și peste hotare, familia Calmîc indică 11 conturi. La fel, potrivit declarației, familia deține cotă-parte SRL AI-Expert.
5). Stela Grigoraș, ministru al Sănătății, Muncii și Protecției Sociale
Familia ministrei Grigoraș a adunat, în anul 2016, venituri de peste 483 mii lei. Stela Grigoraș a avut venit, în calitate de ministru, un venit de 122 692 lei, dar și venit în calitate de Președinte al ONG „Parteneriate pentru fiecare" – 81 758 lei. La rîndul său, soțul său, fiind conf. univer. dr. UTM a obţinut un venit de 57 605 lei, ca membru al CA la SA „Mina Chișinău" – 2 325 lei, iar ca şi consultant și expert la ONG „Parteneriate pentru Dezvoltare" – 68 360 lei, dar și la ONG „Parteneriate pentru fiecare copil" – 150 418 lei.
Familia Grigoraș deține în proprietate un teren, două apartamente, un garaj, dar și mai multe bunuri a căror valoare depășește 15 și 20 salarii medii pe economie. La capitolul active financiare în țară și peste hotare, familia Grigoraș indică 16 conturi. La fel, potrivit declarației, familia deține cotă-parte la SRL „Parteneriate pentru Dezvoltare" (25%) și la SRL „Ștefan" (50%).
- Cum credeți, autoritățile Moldovei ar trebui să contracareze propaganda unionistă în republică?
Sursa:
Declarația călătorului: Ce este și cînd trebuie completată
Rusia expulzează trei angajați ai ambasadei Republicii Moldova
A fost deschis Consulatul General al R. Moldova la Sacramento
Consulatul general al R. Moldova la Chicago şi-a început activitatea
De ce în Moldova vor fi oferite buletine de identitate gratuite în preajma alegerilor?
Administrația Trump discută o posibilă amînare a programului Visa Waiver în cazul României
- Când natura cântă: cum devin plantele instrumente, voci și talismane
- Păsările ca semne: etnoornitologia și cunoașterea vie a naturii
- Etnoveterinaria: cum tratau țăranii animalele cu ajutorul naturii
- Gary Paul Nabhan și memoria semințelor: cum deșertul ne învață despre reziliență
- Culoarea ca un cod: cum etnobiologia descifrează paleta naturii
- Soiuri uitate: cum ajută etnobiologia să redescoperim gustul și suveranitatea



© Moldovenii.md toate drepturile rezervate.
Este interzisă copierea materialelor fără acordul proprietarului.
Informaţia publicată pe site poate fi preluată doar cu indicarea sursei www.moldovenii.md.
Toate întrebările referitor la funcționarea site-ului www.moldovenii.md adresați-le la support@moldovenii.md
Site-ul www.moldovenii.md nu susține și nu promoveaza niciun partid politic.
Comentarii
(0)