Buciumeni este un sat şi comună din raionul Ungheni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Buciumeni, Floreşti și Buciumeni, loc. st. c. f. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Ungheni și la 143 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 355 de oameni. Satul Buciumeni a fost menționat documentar în anul 1428.
Citeşte mai departe-
Toate noutățile
- Rubrica vizitatorilor-autori
- Emisiuni
- Copiilor
- Cultura
- Bucătăria
-
Localitaţile Moldovei și diasporei
- Anenii Noi
- Bălţi
- Basarabeasca
- Bender
- Briceni
- Cahul
- Călăraşi
- Cantemir
- Căuşeni
- Chişinău
- Cimişlia
- Criuleni
- Donduşeni
- Drochia
- Dubăsari
- Edineţ
- Făleşti
- Floreşti
- Glodeni
- Hînceşti
- Ialoveni
- Leova
- Moldova
- Nisporeni
- Ocniţa
- Orhei
- Rezina
- Rîşcani
- Sîngerei
- Şoldăneşti
- Soroca
- Ştefan Vodă
- Străşeni
- Taraclia
- Teleneşti
- Ungheni
- UTA din stinga Nistrului
- UTA Găgăuzia
- Umor
- Caleidoscop
- Muzica
- Crezul
- Noi, moldovenii
- Diaspora moldovenească
- Istoria
- Natura şi turismul
- Moldografia
- Localităţile Republicii Moldova
- Personalități
- Realitatea moldovenească
- Sănătate
- Sport
![]() |
Șoferii care vor fi prinși în stare de ebrietate la volan vor fi lipsiți de permisul de conducere
Șoferii care vor fi prinși în stare de ebrietate la volan vor fi lipsiți de permisul de conducere și vor fi obligați să muncească până la 240 de ore în folosul comunității. Anunțul a fost făcut astăzi de către Prim-ministrul Pavel Filip, în urma ședinței Consiliului Național pentru Securitatea Circulației Rutiere, transmite MOLDPRES.
Premierul a specificat, în cadrul unei conferințe de presă, că măsurile de înăsprire a pedepselor sunt necesare întrucât aplicarea amenzilor s-a dovedit a fi ineficientă.
„Conducerea autovehiculelor în stare de ebrietate reprezintă un fenomen extrem de periculos, de aceea am decis înăsprirea măsurilor. Autoritățile au analizat pe larg acest fenomen, iar astăzi s-a decis ridicarea imediată a permisului de conducere din momentul când șoferul a fost prins beat la volan. Ulterior, judecătorul, timp de trei zile, va confirma sau nu ridicarea permisului. După ridicarea permisului, automobilul va fi reținut și adus la o parcare specială contra plată. Procedura de aducere a mașinii va costa 250 de lei, plus 50 de lei pentru fiecare oră de aflare a acesteia pe teritoriul parcării. În total, costul pentru o zi de aflare a mijlocului de transport în parcare va costa circa 600 de lei", a spus Filip.
Pe lângă retragerea imediată a permisului de conducere, pe numele șoferului va fi aplicată o amendă sub formă de muncă neremunerată în folosul comunității de până la 240 de ore. „Persoanele vor fi nevoite să muncească în centrele comunitare, să facă curățenie pe străzi, în cimitire sau morgă. Totodată, vom exclude amenda pentru condusul în stare de ebrietate pentru că aceasta nu s-a dovedit a fi eficientă. La fel, dosarele ce vizează șoferii ce au fost prinși beți la volan nu vor mai putea fi interpretate de judecători, întrucât legislația va fi bine definitivată", a remarcat Filip.
Modificările prevăd și înăsprirea condițiilor de revenire în trafic pentru șoferii care au comis infracțiuni în stare de ebrietate, prin anularea dreptului de a conduce, cu posibilitatea redobândirii acestui drept peste 4 ani de zile. „După lipsirea de permisul de conducere pentru o perioadă de patru ani, pentru redobândirea acestuia, șoferul va fi obligat să susțină un examen. De asemenea, conducătorii auto vor fi obligați să susțină programul anti-alcool și anti-drog, care prevăd discuții cu psihologi și experți despre riscurile existente în cazul conducerii mijloacelor de transport în stare de ebrietate. Programul va fi format din 20 de ore și va costa 4 mii de lei. La finele cursului va fi oferit un certificat confirmativ, care va fi solicitat la oferirea unui nou permis de conducere. Mizăm pe reeducarea conducătorilor auto. Nu vrem să facem bani din amenzile aplicate, vrem o abordare sistemică și nu o rezolvare a problemelor doar pentru moment. Legea trebuie respectată și nu poate fi interpretată. Prezentele modificări urmează a fi aprobate", a afirmat Prim-ministrul.
Potrivit datelor Inspectoratului Național de Patrulare, în ultimii doi ani, din 5000 mii de accidente rutiere, aproximativ 600 au fost provocate de persoanele ce conduceau autovehiculele în stare de ebrietate. Peste 50 dintre șoferi au murit, iar câteva sute s-au ales cu diverse traumatisme. La fel, în aceeași perioadă, au fost înregistrate peste 2700 de cazuri, în care vinovații au scăpat de răspundere.
- Cum credeți, autoritățile Moldovei ar trebui să contracareze propaganda unionistă în republică?
Sursa:
De ce în Moldova vor fi oferite buletine de identitate gratuite în preajma alegerilor?
Administrația Trump discută o posibilă amînare a programului Visa Waiver în cazul României
Mesaj important pentru cetățenii moldoveni ce urmează să viziteze China
Proiectul „VioPark” al DAAC-Hermes, premiat la Green Award 2025 ©
În atenția cetățenilor R. Moldova în Rusia!
La ce-i trebuie Moldovei gunoiul european?
- Plantele ca tovarăși: cum popoarele indigene văd lumea verde ca ființe vii
- Gălbiorii – un mod natural de detoxifiere a organismului
- Cum să simți recunoștință față de părinți
- Stup de sticlă în loc de computer: cum un bunic și-a inspirat nepotul să iubească albinele
- În Moldova va fi introdus un sistem de returnare a ambalajelor cu compensare financiară
- Proiectul „VioPark” al DAAC-Hermes, premiat la Green Award 2025 ©



© Moldovenii.md toate drepturile rezervate.
Este interzisă copierea materialelor fără acordul proprietarului.
Informaţia publicată pe site poate fi preluată doar cu indicarea sursei www.moldovenii.md.
Toate întrebările referitor la funcționarea site-ului www.moldovenii.md adresați-le la support@moldovenii.md
Site-ul www.moldovenii.md nu susține și nu promoveaza niciun partid politic.
Comentarii
(0)