Lîsaia Gora este un sat din cadrul comunei Ulmu din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 26 km de orașul Rîbnița și la 108 km de Chișinău. Populaţia satului Lîsaia Gora alcătuia 50 de oameni în anul 2012. Satul Lîsaia Gora a fost înființat în anul 1925.
Citeşte mai departe-
Toate noutățile
- Rubrica vizitatorilor-autori
- Emisiuni
- Copiilor
- Cultura
- Bucătăria
-
Localitaţile Moldovei și diasporei
- Anenii Noi
- Bălţi
- Basarabeasca
- Bender
- Briceni
- Cahul
- Călăraşi
- Cantemir
- Căuşeni
- Chişinău
- Cimişlia
- Criuleni
- Donduşeni
- Drochia
- Dubăsari
- Edineţ
- Făleşti
- Floreşti
- Glodeni
- Hînceşti
- Ialoveni
- Leova
- Moldova
- Nisporeni
- Ocniţa
- Orhei
- Rezina
- Rîşcani
- Sîngerei
- Şoldăneşti
- Soroca
- Ştefan Vodă
- Străşeni
- Taraclia
- Teleneşti
- Ungheni
- UTA din stinga Nistrului
- UTA Găgăuzia
- Umor
- Caleidoscop
- Muzica
- Crezul
- Noi, moldovenii
- Diaspora moldovenească
- Istoria
- Natura şi turismul
- Moldografia
- Localităţile Republicii Moldova
- Personalități
- Realitatea moldovenească
- Sănătate
- Sport
|
Cine sînt de fapt băieții de la SunStroke Project
SunStroke Project - formație muzicală care îmbrățișează genurile de muzică: dance, pop, de club, house, reprezentînd o simbioză a muzicii moderne de vioară, saxofon, vocal live.
În prezent, din componența formației fac parte Serghei Ialovițchi, Anton Ragoza și Serghei Stepanov. Anton Ragoza este viorist și autorul principal al pieselor trupei, Serghei Stepanov este saxofonist, iar Serghei Ialovițchi este vocalistul formației.
Trupa SunStroke a fost formată în 2007, de către doi tineri tiraspoleni care-și satisfăceau serviciul militar și cîntau în orchestra militară. Inițial, număra doar doi membri: vioristul Anton Ragoza și saxofonistul Serghei Stepanov. Denumirea, formația a primit-o în urma unui caz adevărat, Anton chiar a făcut o insolație, în timp ce muncea în cîmp, tot el i-a dat, respectiv denumirea. Au început prin a înregistra remixuri populare, adăugînd la ele sunete ale instrumentelor live.
Apoi a urmat participarea la "Evolution Party" alături de asemenea celebrități precum: Lexter, Michell Shellers, Fragma, Yves La Rock, eveniment care i-a lansat, practic, în show-business.
După această evoluție decid să combine sunetul a două instrumente cu vocalul. Astfel, în trupă apare un nou membru - Pasha Parfeni. În noiembrie 2008, "SunStroke" participă la Festivalul "Dance 4 Life", organizat de starul muzicii în stil trance DJ Tiesto.
"Sunstroke" capătă renume odată cu release-ul primului single "No Crime". Cu aceasta formația participă la etapa națională a Eurovision, plasîndu-se pe locul 3. Trupa începe să capteze primii fani. În iulie 2009 apar track-urile "In Your Eyes" și "Summer", producător al cărora devine Alex Brașoveanu, care lucrase anterior cu trupa "O-Zone". Piesele devin cunoscute și sînt întrebate la posturile locale. În același an trupa pleacă în primul său turneu internațional prin orașele României, Ucrainei, Azerbaidjanului și Rusiei. Trupa creează remix-uri ale pieselor lui Axxe, Yves La Rock și ai altor artiști cunoscuți.
La sfîrșitul anului 2009 contractul cu Pasha Parfeni expiră, dînsul fiind hotărît să-și înceapă cariera solo, pleacă din formație. Băieții au anunțat un casting pentru postul vacant de vocalist. Serghei Ialovițchi a fost ales din mai mulți candidați, ca deja împreună cu el să participe la selecțiile naționale pentru Eurovision 2008 sub numele de Jay Mon cu piesa "Point of view". Imediat după aceste evenimente formația înregistrează noua versiune a piesei "In Your Eyes", iar noul single lansat cu Ialovițchi este "Believe".
În anul 2009 "Sunstroke Project" participă din nou la etapa națională a Eurovision. Împreună cu Olia Tira ei prezintă piesa "Run Away", cu care ies învingători la etapa națională a Eurovision, înscriind o nouă pagină glorioasă în istoria formației - Concursul Eurovision de la Oslo. Saxofonul lui Seghei Stepanov obține faimă la concurs, fiind recunoscut sub numele de "Epic Sax Guy". Remix-urile sale solo la saxofon adună milioane de vizualizări pe Youtube, chiar dacă la festival formația din Moldova se plasează doar pe locul al 22-lea. SunStroke îmbrățișează succesul, lansînd track-uilr "Sax U Up" și "Epic Sax". Alte single-uri ale acestei perioade devin "Scream", "Listen" și "Play With Me".
"Sunstroke Project" încheie în anul 2011 un contract cu Holdingul Muzical "Lavina Digital", după care susține circa 200 de concerte prin toată Europa. În anul 2012 formația depune din nou cerere de participare la Eurovision cu piesa "Superman", dar nu trece de preselecții. În vara anului 2012, Sunstroke Project cîștigă medalia de aur la Concursul WCOPA din Los Angeles, devenind cel mai bun proiect vocal-instrumental din lume. La sfîrșitul anului 2012 piesele "Walking in the rain" și "Epic Sax" ocupă pozițiile de lideri pe chart-urile stațiilor radio din Rusia DFM și Radio Record. Piesele formației sînt folosite ca muzică de fundal la diverse show-uri televizate din Rusia.
SunStroke Project participă la preselecția pentru Eurovision 2015 etapa națională, cu două piese - „Lonely" și „Day After Day" (cu Michael Ra). Ca urmare, plasîndu-se pe locul trei cu piesa „Day After Day". Grupul merge la Eurovision 2015, la Viena, împreună cu Lidia Isac în calitate de video bloggeri.
Pe parcursul anilor 2011-2014 formația lansează piesele: "Sunshine Day", "Set My Soul On", "Party", "Amore", "Dam Dam Dam", "Home" și "Maria Juana".
Piesa "Hey Mamma" a fost lansată în format digital la 6 februarie 2017. Asupra piesei a lucrat DJ Michael Ra și Sunstroke Project. Alina Galețcaia a compus textul, tot ea fiind autoarea textul piesei „Run Away" (2010). Asupra montării în scenă a numărului a lucrat Iuri Rîbac, devenit cunoscut după show-ul „Dansuri", de pe canalul TNT din Rusia și a participării sale la concursurile Eurovision din anii 2013 și 2016.
Prestația formației SunStroke Project la Eurovision 2017 a fost una spectaculoasă, aducîndu-i clasarea pe locul trei, o performanță frumoasă atît pentru trupă, cît și pentru țară.
Mai jos vă prezentăm scurte date din biografia fiecărui membru al formației SunStroke Project.
Anton Ragoza – viorist, fondator al trupei SunStroke Project, autor al denumirii trupei, dar și autor principal al majorității pieselor formației, compozitor, aranjor.
Născut la 6 ianuarie 1986 în orașul Tiraspol, Republica Moldova. Dragostea pentru muzică, vioară o preia de la tatăl său. La un moment dat înțelege că muzica e viața lui, că e tot ce-și dorește să facă. Merge la școala de muzică destul de tîrziu, la vîrsta13 ani, ceea ce nu-l împiedică să-și încheie cu brio studiile, învață apoi la Colegiul de Muzică de la Tiraspol, devine viorist, altist și dirijor. Participă la numeroase concursuri naționale și internaționale, cîștigînd premii în domeniul muzicii clasice. Gustul muzical al lui Anton este însă multilateral, formîndu-se inclusiv sub influența albumelor „Scooter", „The Prodigy", Moby etc.
Locuind la Tiraspol Anton compune muzică pentru grupul „Spex", care interpretează muzică instrumentală trans. De asemenea, Anton acumulează experiență bogată de evoluție în cadrul formațiilor care interpretează muzică electronică modernă.
Merge să-și satisfacă serviciul militar, acolo cîntă în orchestră, îl întîlnește pe Serghei Stepanov cu care încearcă să facă instrumentele să sune altfel, experimentînd cu sunetul, tot acolo ia naștere ideea duetului lor, care devine din ce în ce mai popular. Anton, lovit de insolație îi dă denumirea inspirată - SunStroke. Astfel, ia naștere formația lor. Fără să piardă în zadar timpul lansează primul lor album, numit "Don't word more..."
După satisfacerea serviciul militar formația SunStroke Project devine trio, la duet alăturîndu-se solistul Pasha Parfeni. Cîntau pe la cluburi, în special, la cele din Tiraspol și Odesa. Odată, la Odesa îl întîlesc pe MC Mîslic care le sugerează să vină la Chișinău și să-și încerce puterile pe piața Moldovei. O perioadă de timp Anton lucrează în calitate de dirijor de orchestră la Chișinău. Anton nu a căutat niciodată popularitate, întotdeauna preferînd să rămînă în umbră, pentru el a contat întotdeauna să poată compune muzica care să atingă inimile oamenilor.
Printre membrii grupului se face remarcat prin stilul său aparte, original, inclusiv prin comportamentul său explosiv pe scenă. Anton este foarte activ, mereu în mișcare cu mii de planuri și idei, îi place să-și petreacă timpul cu familia, să joace fotbal și să călătorească. Are și o fobie, se teme să zboare cu avionul.
Serghei Stepanov – saxofonistul și fondatorul formației SunStroke Project, alias Epic Sax Guy (numit astfel după ce a fost înregistrat în Cartea Recordurilor Eurovision-2010).
Născut la 3 septembrie 1984 în or. Tiraspol, Republica Moldova. Recunoaște că poartă în suflet de mic dragostea pentru muzică, iar dorința de a exprima ceea ce simte prin muzică a fost atît de mare încît l-a făcut de mic să lucreze în această direcție. Merge la Școala de Muzică de la Tiraspol și pentru că mama lui a insistat să meargă la dansuri, chiar dacă nu-i prea plăceau, i-a urmat sfatul, ca acum să recunoască că deși cîntă demult la saxofon și a atins performanțe frumoase, cu adevărat celebru l-au făcut anume mișcările de dans, executate în timpul interpretării pieselor sale la saxofon.
A cîntat în copilărie în formații muzicale, visînd să devină saxofonist faimos. În anul 2005, Serghei Stepanov absolvește Colegiul Superior de Muzică de la Tiraspol. După colegiu, își satisface serviciul militar în Transnistria, unde îl întîlnește pe Anton Ragoza, împreună cu care concep crearea formației SunStrok, cunoscută publicului astăzi cu denumirea SunStroke Project.
Gustul său muzical, dar și preferințele muzicale din adolescență, s-au format, inclusiv, ascultînd albumele lui Leonid Agutin și Valerii Siutkin, totodată studiind saxofonul, asculta și interpreta foarte mult jazz: David Sainborn, Eric Morienthal, mai tîrziu în lista preferințelor sale muzicale au intrat și DJ cunoscuți: David Guetta, David Vendetta și Tiesto, lăsînd o amprentă semnificativă asupra stilului său și gîndirii lui muzicale.
Pentru Serghei în muzica interpretată trebuie să existe acel suflu al vieții, care înaripează și-ți dă energie creatoare. Interpretarea profesionistă și mișcările lui în scenă l-au făcut faimos.
Este cunoscut pe rețeaua de Internet sub pseudonimul Epic Sax Guy. Pe YouTube au fost postate o mulțime de video materiale cu interpretare la saxofon repetată a remix-urilor și parodiilor cu Serghei dansînd.
În anul 2014, performanța lui Serghei a ajuns în Cartea Recordurilor Eurovision-2010 cu cele mai spectaculoase momente ale concursului muzical din diferiți ani. În anul 2017, trupa a cîntat din nou la Eurovision Song Contest, prezentînd piesa "Hei Mamma", clasîndu-se pe locul trei. Multe dintre tabloidele lumii au scris" Hei Mamma s-a reîntors", pe Internet au apărut noi filmulețe de ore întregi montate cu dansul lui.
Totodată, recunoaște că încă se mai simte uneori pe scenă neconfortabil, mișcările lui grațioase însă extaziază publicul. S-a căsătorit în anul 2011 cu Olga Deliu, au împreună un fiu - Mihail, care este cea mai frumoasă realizare a vieții lor. Îi plac filmele și e un gurmand înrăit, îi place să meargă la sală să facă sport, să joace tenis de masă. Chiar dacă este bărbat în toată legea, are o fobie, îi e frică de stomatologi.
Serghei Stepanov își iubește țara, căci aici e familia și prietenii, aici poate crea ceva de calitate, aici are unde crește și spre ce tinde.
Crede sincer că pentru a reuși în viață și pe scenă trebuie să ai în tine curaj, dragoste nebună pentru viață, pentru muzică și pentru ceea ce faci, deoarece publicului îi plac artiștii curajoși, pasionați și îndrăgostiți de muzică. Astfel își urmează cu credință visele, spre bucuria tuturor.
Serghei Ialovițchi – solistul vocal al formației SunStroke Project
Născut la 18 februarie 1987 în orașul Chișinău, Republica Moldova într-o familie de muzicieni, fapt care i-a determinat soarta încă din fragedă copilărie.
De mic copil participă cu succes la concursuri, evoluează pe scena școlii și în cadrul altor evenimente. Factorul decisiv în evoluția carierei lui devine Concursul „Ploaia de stele", după care Serghei este admis la Centrul Cultural-sportiv „Elat", continuînd și în cadrul acestuia să evolueze pe scenă, participînd la diverse spectacole și concursuri. S-a format apreciind stilul și muzica formațiilor: Prodigy, The Offspring, Linkin Park. Apoi, cu timpul, începe să asculte și artiști precum: Stevie Wonder, George Benson.
Tot în acest răstimp, el a acumulat experiența necesară pentru lecții de canto profesionale, pe care le urmează cu plăcere. Apoi este angajat în calitate de vocalist pe nave de croazieră pe mare. Programul său de divertisment includea piese din muzical-uri cu renume mondial, precum: "Cats", "Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat", "Amazing Grace", "Phantom of the Opera" (Fantoma de la operă) etc. Timp de trei ani, el a vizitat 35 de țări de pe patru continente: America de Sud, Africa, Europa și chiar Antarctica.
Se mîndrește cu adevărat cu muzica pe care o interpretează formația, dar mai ales, cu faptul că au fost atît de înalt apreciați de publicul larg.
Este și el, ca și ceilalți doi membri ai formației un familist înrăit și îi place să petreacă cît mai mult timp alături de cei dragi. În perioada turneelor îi place să călătorească, să cunoască oameni noi, bucurîndu-i cu muzica formației. Consideră ca și-a ales cea mai frumoasă meserie, o face din tot sufletul și se bucură că a putut face ca publicul să înțeleagă și să aprecieze acest lucru.
Putem spune astăzi că formația SunStroke Project este definită de asemenea noțiuni ca muzica, prietenia, pasiunea, succesul. Membrii trupei sînt trei tineri dinamici, activi și plini de viață, care au reușit să cucerească atît publicul din Moldova, cît și pe cel de peste hotare, devenind faimoși.
Au planuri frumoase de viitor, preonizează lansarea unui album, realizat într-o cheie absolut nouă.
Discografie:
- In your eyes
- Rain
- Summer
- Run Away (feat. Olia Tira)
- No Crime
- Sax You Up
- Walking in the Rain
- Sax You Up
- Rain Scream
- Cum credeți, autoritățile Moldovei ar trebui să contracareze propaganda unionistă în republică?
- Reținuți pentru migrație ilegală: Cît au cerut ucrainenilor să treacă Nistrul cu barca
- Recomandări pentru călători în perioada sărbătorilor de iarnă
- Schengen doar pe hîrtie: Bulgaria introduce control temporar la granița cu România
- Cum vede Angela Merkel rezolvarea problemei imigrației ilegale
- Ambasada Republicii Moldova în Republica India a fost inaugurată oficial
- Pe ce loc este pașaportul biometric moldovenesc în topul celor mai puternice acte din lume în 2024
- Fragment dintr-o carte despre școala lui Șetinin
- Musk este absolut sigur că singularitatea tehnologică va fi atinsă până în anul 2030
- În pădurile din Brazilia a fost fotografiat pentru prima dată un trib izolat, Massako
- Jucării-monștri – de ce le cumpărăm?
- Vă invităm la a IX-a Conferință Internațională despre domeniile familiale!
- Pirul — este o buruiană de temut, pe care Domnul ne-o oferă literalmente sub picioarele noastre pent…
© Moldovenii.md toate drepturile rezervate.
Este interzisă copierea materialelor fără acordul proprietarului.
Informaţia publicată pe site poate fi preluată doar cu indicarea sursei www.moldovenii.md.
Toate întrebările referitor la funcționarea site-ului www.moldovenii.md adresați-le la support@moldovenii.md
Site-ul www.moldovenii.md nu susține și nu promoveaza niciun partid politic.
Comentarii
(0)