Socoleni este un sat din cadrul oraşului Anenii Noi, raionul Anenii Noi. Localitatea se află la distanța de 6 km de orașul Anenii Noi și la 38 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 514 locuitori. Satul Socoleni a fost înființat în anul 1965.
Citeşte mai departe-
Toate noutățile
- Rubrica vizitatorilor-autori
- Emisiuni
- Copiilor
- Cultura
- Bucătăria
-
Localitaţile Moldovei și diasporei
- Anenii Noi
- Bălţi
- Basarabeasca
- Bender
- Briceni
- Cahul
- Călăraşi
- Cantemir
- Căuşeni
- Chişinău
- Cimişlia
- Criuleni
- Donduşeni
- Drochia
- Dubăsari
- Edineţ
- Făleşti
- Floreşti
- Glodeni
- Hînceşti
- Ialoveni
- Leova
- Moldova
- Nisporeni
- Ocniţa
- Orhei
- Rezina
- Rîşcani
- Sîngerei
- Şoldăneşti
- Soroca
- Ştefan Vodă
- Străşeni
- Taraclia
- Teleneşti
- Ungheni
- UTA din stinga Nistrului
- UTA Găgăuzia
- Umor
- Caleidoscop
- Muzica
- Crezul
- Noi, moldovenii
- Diaspora moldovenească
- Istoria
- Natura şi turismul
- Moldografia
- Localităţile Republicii Moldova
- Personalități
- Realitatea moldovenească
- Sănătate
- Sport
|
Aliona Loghin – modelul moldovean care a cucerit podiumurile Americii
Moldova are mulți copii peste hotare... poate chiar, prea mulți. Unii dintre ei se îndreaptă spre culmile succesului, făcînd-și cunoscut numele în cele mai mari orașe ale lumii, însă nu și acasă, din păcate. Un exemplu relevant este povestea Alionei Loghin – tînăra moldoveancă ce a cucerit lumea modelingului din Statele Unite ale Americii.
„Pantofii de 10 cm i-am încălțat pentru prima dată în căminul de fete, pe vremea când eram la liceu. Făceam practica mersului în fața oglinzii, cu cîteva cărți pe cap. Apoi am avut ambiția să slăbesc vreo 8-10 kg, să-mi schimb culoarea părului și sa mă mulez după standardele și tiparele cerute de piață. Am avut marele noroc să mă cizelez în timpul colaborării cu echipa lui Cătălin Botezatu, a cărui standarde în materie de modă sunt destul de ridicate." Așa începe povestea Alionei, tânăra născută într-un sătuc din Ungheni, care, deși și-a început cariera de model și a urmat studiile în România, a ajuns să se stabilească cu traiul tocmai în America. Soarta a pus-o în fața mai multor experiențe interesante, despre care ne-a vorbit în interviul ce urmează.
– Spune-ne cum ți-ai început cariera în modeling.
– Experiența mea a început chiar din clasa a IX-a, atunci cînd, fiind elevă la un liceu din România, am câștigat concursul Balul Bobocilor. De la acel eveniment nu a fost cale lungă până să ajung să colaborez cu diverse case de modă din Iași și să încalț pentru prima dată pantofii cu tocuri de 10-12 cm. După absolvirea liceului, m-am mutat la București, unde, fiind îndrumată de cei din jur, am continuat cariera în modeling. Cu inima cât un purice, am bătut la ușa celei mai bune agenții de modeling din București – MRA. Contractul de exclusivitate a fost semnat pe loc, iar prima mea prezentare însemnată a fost pentru Cătălin Botezatu. Niciodată nu m-am văzut o mare zână și nici nu mi-am imaginat ca aș putea să întîlnesc designeri renumiți, dar soarta a fost de partea mea și mi-a scos în cale oameni frumoși și talentați, care au contribuit masiv la dezvoltarea mea profesională.
– Ce colaborări ți-au marcat cariera?
– Cei șase ani petrecuți la București au fructificat prezența mea la diferite evenimente fashion prin intermediul cărora am cunoscut persoane de renume din sfera modelingului. În toți acei ani am colaborat cu Romanița Iovan, Cosmina Englizian, Agnes Toma, Iris Șerban, Anca și Silvia Negulescu, Lena Criveanu, Rue des Trucs, iar în Galele Avanpremiere, organizate de Alin Gălățescu, am avut prezentări pentru tineri designeri români care au devenit, în timp, personalități de succes. Lista poate continua, însă vreau să menționez că, tot la București, am avut ocazia de a colabora cu moldovencele Valentina Vidrașcu și Natalia Vasiliev.
În America, mi s-a propus să fiu imaginea unui brand de haine, astfel, am început să cochetez și cu camerele de filmat. Ulterior, au urmat numeroase prezentări la New York, Chicago, Baltimore, Miami, dar și în alte orașe mai mici. Evenimentele în cadrul cărora încerc să-mi mențin prezența sunt: Next Fashion Chicago, Latino Fashion Week, New York Couture Fashion Week, America's Beauty Show. În puținul timp liber pe care-l am mai colaborez cu diferiți fotografi și mă bucur atunci când văd că munca noastră este apreciată, iar pozele sunt publicate și în mediul online.
– În ce proiecte ești implicată la momentul actual?
– Pentru că au existat unele oportunități de care nu am știut să profit atât la București, cât și în America, drumul meu în modeling a deviat pentru o perioadă, timp în care am pierdut încrederea în sine. În schimb, în Chicago, am intrat în sfera de beauty și unde am prezentări pentru cele mai mari companii ale lumii, care comercializează diferite produse de îngrijire a părului. Particip la nenumărate prezentări pentru L'Oreal, Wella, Redken, KMS California, Farouk, LUX Hair, Goldwell, Nioxin sau Sebastian Professional. Noua sferă pe care am descoperit-o în industria hair styling și beauty, este, pe de o parte, mult mai profitabilă, iar pe de alta parte, îți oferă și posibilitatea de a avea părul tratat și îngrijit ca la carte, dat fiind faptul că te lași pe mâinile celor mai buni directori creativi sau stiliști din domeniu.
În America există alte standarde în modeling, astfel, poți activa în acest domeniu oricât dorești. Totodată, aici sunt și agenții pentru femei însărcinate, lucru care mă încurajează să continui ceea ce fac, iar în cazul în care voi deveni mămică, ar putea și copiii mei să urmeze același domeniu de activitate.
– Posezi studii în domeniul modelingului?
– Nu și nici nu cred că acestea ar fi neapărat necesare. Deși sunt multe „agenții" care promit marea cu sarea, nu cred că merită să investești în acestea. Important este să fii ambițios, să-ți placă ceea ce faci, să știi ce te reprezintă, să urmărești ce se întîmplă în lumea modei, sa înveți tehnici de mișcare scenică, să vrei să progresezi și să te menții mereu în formă. Eu o admir pe Naomi Campbell pentru atitudinea ce o are pe podium. Ea m-a inspirat foarte mult, învățându-mă să am încredere în mine atunci cînd pășesc pe podium.
– Care sunt calitățile ce fac o femeie frumoasă?
– Frumusețea e relativă, ori, frumusețea exterioară nu e completă dacă nu se află în armonie cu cea interioară. Fiecare om e frumos în felul său și fiecare director de casting vede altfel frumusețea atunci când are de ales dintr-un număr mare de fete. Din punctul meu de vedere, calitățile ce fac o femeie frumoasa sunt modestia, sensibilitatea, feminitatea, siguranța de sine, inteligența, senzualitatea...
– Dar calitățile indispensabile unui model, care sunt?
– Dacă în Europa un model trebuie să corespundă normelor de 90-60-90, înălțimii de 1.70-1.80 cm, în America acest aspect chiar nu contează. Totuși, ca să ai succes și să ajungi acolo unde îți dorești, trebuie să fii fotogenică, să ai ritmica dezvoltată (mai ales pentru un model de runway), grație în mișcări, să ai grijă de aspect, să te odihnești la timp, să fii perseverentă, răbdătoare și îngăduitoare.
– Unde sunt femeile mai frumoase, în Moldova sau în Statele Unite?
Există femei frumoase și în America, însă tot moldovencele noastre sunt cele mai frumoase. Aici e un mixt de naționalități și nu îți dai seama atât de ușor care și de unde vine, în schimb, pe europence le deosebești dintr-o mie. Cele mai multe cunoștințe de-ale mele din lumea modelingului sunt din Europa. Deși lucrăm pentru companii americane, de cele mai multe ori, la evenimente, noi suntem „cireașa de pe tort", fie ieșim pe podium la deschiderea show-ului, fie la final.
– Care este secretul frumuseții tale? Spune-ne mai multe lucruri despre stilul tău de viață.
– Eu nu mă consider o femeie frumoasă și nici nu cred că am un secret în ceea ce privește aspectul meu. M-a înzestrat mama natură cu o față de copil, ceea ce mă ajută foarte mult. Trec ușor de casting-uri fără să bănuiască cineva că am trecut de pragul celor 30 de toamne. În afară de consumul de cafea și dulciuri, nu am vicii. Încerc să dorm între șase și zece ore, să am un meniu alimentar echilibrat și mai practic, din când în când, câte un sport ușor pentru tonifiere. De cele mai multe ori evit să port machiaj și nu ratez niciodată hidratarea tenului. Totodată, evit aplicarea machiajului ori de câte ori am ocazia, mai ales atunci când nu sunt implicată în activități fashion. Deși pare o glumă, cel mai important lucru pentru a ne menține frumusețea este evitarea nervilor, pentru că celulele nervoase nu se restabilesc și ridurile ne dau de furcă dacă nu avem grijă de noi din timp.
– Ce alte activități îți ocupă timpul?
– Avînd în vedere faptul că în ultimii patru ani aveam un program întreg de muncă pe un post de vînzări în domeniul advertising-ului, modelingul a trecut pe locul doi, din păcate. De fapt, pentru că stilul de viață de aici este foarte solicitant și sistemul ne ține conectați la viața de zi cu zi, într-un ritm alert, de cele mai multe ori alegi acea meserie care îți aduce bani siguri și renunți sau pui pe locul doi ceea ce cu adevărat îți place. Înainte mergeam la multe prezentări pe bani puțini și sacrificam foarte mult din timpul meu liber, acum, însă, am ajuns să selectez și să pun în balanță efortul pe care-l fac.
În week-end moderez evenimente private sau de familie și sunt membră a formației Art Group din Chicago – interpretă de muzică populară și ușoară, iar în preajma sărbătorilor, împreună cu echipa Comunitatea Moldovenilor din Chicago organizăm evenimente culturale pentru copii și adulți, eu fiind responsabilă de partea artistică și de moderarea acestor evenimente. Totodată, conduc ansamblul folcloric „Floarea Dorului" din Chicago, unde, împreună cu fetele, încercăm să transmitem tinerelor generații dragostea pentru folclor și, în același timp, să potolim dorul celor plecați de-acasă. Mai scriu și amintiri sau întâmplări pe blog, compun poezii și cântece (pe care sper să le scot la lumină în viitorul apropiat), citesc mult, merg la concerte, ador perioada de toamna-iarnă când pot frecventa opera și revedea cele mai frumoase producții, mă implic în diferite activități, de exemplu promovarea vinurilor moldovenești pe piața americană, cu această ocazie am ajuns și în Las Vegas, unde vinurile noastre au fost premiate cu medalii de aur și argint, iar eu am avut ocazia să-l cunosc pe actorul Channing Tatum.
– Te-ai gîndit să participi la vreun concurs de frumusețe organizat în Moldova?
– Nu m-am gîndit, dar m-aș bucura enorm dacă aș avea șansa să urc pe un podium din țară, măcar o singură dată în viață.
– Ce îți lipsește cel mai mult de acasă?
Acasă nu am mai fost de cinci ani, dar am norocul să vină ai mei în vizită și atunci dorul mi se potolește. Cel mai mult îmi lipsește familia; mai am o sora și un frate în Moldova, cărora le duc dorul.
– Ce te-ar face să revii cu traiul acasă?
Din păcate, deocamdată, nimic. Sînt plecată de mai bine de 15 ani... Sau poate că amintirile m-ar aduce acasă, pentru o scurtă perioadă de timp; sau poate că bătrânețile m-ar aduce acasă. Dacă m-aș fi simțit mai legată de țară sau dacă am fi avut un sistem de conducere sănătos, poate că aș fi sacrificat câțiva ani și aș fi venit să lupt pentru un sistem educațional corect. Eu încă, mai cred că țara noastră se poate moderniza numai și numai cu ajutorul tinerilor.
- Cum credeți, autoritățile Moldovei ar trebui să contracareze propaganda unionistă în republică?
Sursa:
- Aeroportul Internațional Chișinău: Сreștere semnificativă a traficului aerian
- La Mulți Ani!
- Un anunț important de la Aeroportul Internațional Chișinău
- Anunț important pentru moldovenii din Rusia
- Reținuți pentru migrație ilegală: Cît au cerut ucrainenilor să treacă Nistrul cu barca
- Recomandări pentru călători în perioada sărbătorilor de iarnă
© Moldovenii.md toate drepturile rezervate.
Este interzisă copierea materialelor fără acordul proprietarului.
Informaţia publicată pe site poate fi preluată doar cu indicarea sursei www.moldovenii.md.
Toate întrebările referitor la funcționarea site-ului www.moldovenii.md adresați-le la support@moldovenii.md
Site-ul www.moldovenii.md nu susține și nu promoveaza niciun partid politic.
Comentarii
(0)