Boghiceni este un sat şi comună din raionul Hînceşti. Boghiceni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 28 km de orașul Hîncești și la 64 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2860 de oameni. Satul Boghiceni a fost menționat documentar în anul 1489.
Citeşte mai departe-
Toate noutățile
- Rubrica vizitatorilor-autori
- Emisiuni
- Copiilor
- Cultura
- Bucătăria
-
Localitaţile Moldovei și diasporei
- Anenii Noi
- Bălţi
- Basarabeasca
- Bender
- Briceni
- Cahul
- Călăraşi
- Cantemir
- Căuşeni
- Chişinău
- Cimişlia
- Criuleni
- Donduşeni
- Drochia
- Dubăsari
- Edineţ
- Făleşti
- Floreşti
- Glodeni
- Hînceşti
- Ialoveni
- Leova
- Moldova
- Nisporeni
- Ocniţa
- Orhei
- Rezina
- Rîşcani
- Sîngerei
- Şoldăneşti
- Soroca
- Ştefan Vodă
- Străşeni
- Taraclia
- Teleneşti
- Ungheni
- UTA din stinga Nistrului
- UTA Găgăuzia
- Umor
- Caleidoscop
- Muzica
- Crezul
- Noi, moldovenii
- Diaspora moldovenească
- Istoria
- Natura şi turismul
- Moldografia
- Localităţile Republicii Moldova
- Personalități
- Realitatea moldovenească
- Sănătate
- Sport

![]() |

Vlad Plahotniuc: Propunem sa fie un singur candidat pentru alegerile locale în Chișinău
Persoana care va candida pentru Primăria Chișinău, trebuie să fie un candidat UNIC și trebuie să fie identificat de partidele pro-europene. Despre asta a menționat purtătorul de cuvânt al PDM, Vlad Plahotniuc, în cadrul şedinţei săptămânale a partidului.
"Printre cele mai importante subiecte sunt alegerile locale anticipate din Chișinău. Am analizat cu colegii toate aspectele legate de alegeri, inclusiv contextul politic, modul cum vom acţiona noi ca partid în alegeri. Am luat în considerare părerea locuitorilor Chișinău reflectate în sondajele de opinie, care arată că oamenii sunt dezamăgiți în corpția adânc înrădacinată în primăria Chișinău şi sunt decepționați de cum a fost administrată primăria de reprezentanții Partidului Liberal. Primăria Chișinău riscă să ajungă în mâinile socialiștilor fiindcă dreapta politică este fragmetnată, iar electoratul este împărțit în câteva partide pro-europene.
Am luat o decizie care urmărește 3 obiective: să contribuie decisiv la dezvoltarea pe calea europeană a Capitalei; să ofere o administrare responsabilă Chișinăului; să ofere o înfrângere categorică socialiștilor. Scurt comentariu este că unii s-au grăbit să învinuească PDM, să zică că partidul ar încerca să anuleze alegerile locale anticipate sau să le organizeze în toamnă împreună cu cele parlamentare. S-au auzit vorbe că partidul a încercat să solicite guvernului să nu aloce bani pentru alegeri. Informațiile sunt false. Poziția PDM este că alegerile anticipate trebuie să aibă loc în termeni legali.
Decizia noastră de astăzi este că PDM a luat decizia de a susține alegerile locale anticipate din Chișinău cu un candidat unic al partidelor pro-europene. Noi vom susține persoana care va reuși să obțină suportul cel mai mare politic partidelor de dreapta, relevante alegerilor în municipiul Chişinău. Respectiv suportul Partidului Acțiune și Solidaritate, Partidului Liberal, Partidului Platformă Demnitate și Adevăr, a partidului Partidului Popular European. Suntem gata să-i sutinem și pe cei mai aprigi critici ai noștri ca deputat unic, dacă acest candidat va obține susținerea partidelor de dreapta. Dacă acest candidat are șanse reale să convingă locuitorii Capitalei că poate să învingă socialiștii şi desigur dacă acest candidat deține integritate și acea capaciate pentru a administra primăria.
Deși PDM are șanse destul de mari să câștige aceste alegeri, noi nu vom propune o proprie candidatură din partea partidelor pro-europene, pentru a avantaja în scrutin candidatul unic. Socialiștii vor încerca să profite de tensiunile dintre partidele pro-europene cum au făcut-o în scrutinul prezidențial. Este necesar să facem un front comun pentru a nu pierde bătălia pentru Capitală.
În acea campanie prezidențială, PDM a făcut un gest în favoarea candidatului partidelor por-europene. Că răspuns am primit atitudine aroganță. Urmare că o mare parte din susținătorii PDM au refuzat să meargă la acele alegeri. Este important să nu se mai repete gafă din 2016. Când unii au satisfacția de a face un spectacol ieftin pentru câteva minute la televizor şi, astfel, l-au făcut președinte pe Dodon. Să se gândească de șapte ori înainte să arunce să nu mai vorbească de mere otrăvite, capcane, binoame, că să nu jignească, să nu lăsăm să profite socialiștii, că se poate repeta acel scenariu trist de la prezidențiale. Ce fel de alianța proeuropeană putem face după alegerile parlamentare, dacă acum la un exercițiu nu ne putem înțelege? Ce încredere ar avea susținătorii partidelor pro-europene dacă orgoliile unor persoane a adus la pierderea alegerilor
Dacă partidele pro-europene vor merge cu un singur candidat, acest candidat are șansele să câștige Capitala din primul tur. În alegerile locale din Chișinău, noi clasa politică trecem un test de maturitate politică atât în fața cetățenilor, cât și în fața partenerilor de dezvoltare. De asemenea, vizează și soarta alegerilor parlamentare din toamnă.
PDM rămâne partidul de la guvernare. Opoziția poate să critice, chiar și după decizia noastră de astăzi. Noi venim să convenim despre alegerea unui candidat comun ca să nu pierdem Chișinăul. Trebuie să venim cu mesaje ca să arătăm că dincolo de povești, putem să demonstrăm o abordare înțeleaptă pentru viitorul Capitalei. Reprezentantul PDM desemnat pentru negocieri între paritide este Vlad Cebotari", a declarat Vlad Plahotniuc, preşedintele PDM.
- Cum credeți, autoritățile Moldovei ar trebui să contracareze propaganda unionistă în republică?
Sursa:
Declarația călătorului: Ce este și cînd trebuie completată
Rusia expulzează trei angajați ai ambasadei Republicii Moldova
A fost deschis Consulatul General al R. Moldova la Sacramento
Consulatul general al R. Moldova la Chicago şi-a început activitatea
De ce în Moldova vor fi oferite buletine de identitate gratuite în preajma alegerilor?
Administrația Trump discută o posibilă amînare a programului Visa Waiver în cazul României
- Frumusețe din pământ: etnobotanica îngrijirii corpului în cultura tradițională
- Stelele ca un calendar: etnoastronomia și ritmurile naturii
- Când sufletul vede mai departe decât ochii: fondatorul orb al unui domeniu familial și tată a cinci…
- Când natura cântă: cum devin plantele instrumente, voci și talismane
- Păsările ca semne: etnoornitologia și cunoașterea vie a naturii
- Etnoveterinaria: cum tratau țăranii animalele cu ajutorul naturii



© Moldovenii.md toate drepturile rezervate.
Este interzisă copierea materialelor fără acordul proprietarului.
Informaţia publicată pe site poate fi preluată doar cu indicarea sursei www.moldovenii.md.
Toate întrebările referitor la funcționarea site-ului www.moldovenii.md adresați-le la support@moldovenii.md
Site-ul www.moldovenii.md nu susține și nu promoveaza niciun partid politic.
Comentarii
(0)